BBB-voorvrouw Caroline van der Plas heeft haar medeparlementariërs even heerlijk voor het blok gezet. Want ze stelde namelijk voor dat er best wat Afghanen opgevangen kunnen worden in het tijdelijke Tweede Kamergebouw. Daar staan namelijk maar liefst 4 etages in leeg. Oeps.

Al die linkse salonsocialisten roepen te pas en te onpas dat Nederlanders het maar moeten accepteren dat er horden ‘vluchtelingen’ naar ons land komen. Verzet een burger zich daartegen, dan is hij een vuile racist. En als een stél buurtbewoners niet wil dat er een azc bij hen in de achtertuin wordt geplempt, nou, dan zijn het niets meer of minder dan neo-nazi’s. Kleine Hitlers. Goebbels. Mussolini was er niets bij.

Van der Plas: Afghanen in Tweede Kamer

Nou, nu moeten diezelfde Kamerleden toch echt even met de billen bloot. Want BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft een plan om Afghanen op te vangen. Er zou, wordt er gezegd, niet genoeg ruimte voor hen zijn in Nederland. Alle opvangcentra zitten vol, etc. Welnu, zegt Van der Plas, zíj́ heeft een idee: waarom worden er niet flink wat asielzoekers opgevangen in het Tweede Kamergebouw zelf? In B67. Daar staan namelijk vier etages leeg. Daar kunnen best wat Afghanen in, toch?

Natuurlijk is de kans levensgroot dat hier niets mee gedaan wordt. Oké, ja, staatssecretaris Ankie Broekers-Knol zegt het een “creatief” idee te vinden, maar dat betekent vooral: ‘Hier heb ik dus echt geen zin in.’ Niet zo gek natuurlijk, want wie wil er nou écht werken in zulke omstandigheden? Zelfs de meest linkse salonsocialist wil dat niet. Om over D66’ers nog maar te zwijgen. Die zijn immers het ergst van allemaal op dit vlak (en op vele andere vlakken, maar dat terzijde).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hoe dan ook, een prima voorstel van Caroline van der Plas om Afghanen op te vangen in de Tweede Kamer. Als de anderen daar niet mee akkoord gaan bewijst het dat ze hypocriet tot op het bot zijn, en doen ze dat wel, nou, dan hebben gewone Nederlanders er in ieder geval géén last van. Win-win, dus.

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet