Het aantal besmettingen in de Belgische provincie Limburg blijft onrustwekkend toenemen, bericht de regionale zender TVL. Er is sprake van een versnelling. Opmerkelijk: de gebieden die de hoogste vaccinatiegraad hebben, waaronder het noorden van de provincie, kampen met de ergste corona-uitbraken.

“In Limburg zitten we met een versnelling van 70 procent, is ondertussen de incidentie voor de provincie gestegen naar 1800, in West-Vlaanderen zelfs 2300. Dat zijn eigenlijk voor Limburg driedubbele cijfers van wat we gehaald hebben in de tweede golf,” zegt biostatisticus Geert Molenberghs van de Universiteit Hasselt tegen TVL.

Verminderde werkzaamheid

Landelijke gemeenten zoals Pelt, Leopoldsburg en Bocholt met de hoogste vaccinatiecijfers tellen de meeste ‘besmettingen’. “Voor wat betreft transmissie, dus het doorgeven van het virus, daar is een verminderde werkzaamheid,” aldus de biostatisticus.

Ook opmerkelijk: volgens Molenberghs blijft vaccinatie de beste bescherming.

Record

Overigens worden nergens in het westen van Europa zoveel ‘coronagevallen’ vastgesteld als in Nederlands Limburg. In de provincie zijn in de afgelopen twee weken 22.482 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2012 gevallen op elke 100.000 inwoners, oftewel één op elke 50 inwoners. Ook voor Nederland is dat een record.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet