De horeca en cultuursector blijven in ieder geval de komende 10 dagen nog dicht, ‘omdat de coronacijfers nog oplopen’. Winkels en contactberoepen kunnen wel weer gedeeltelijk open. Minister Kuipers van Volksgezondheid zei dat er een stap wordt gezet om de maatschappij te heropenen.

Hij zei dat het aantal ‘coronabesmettingen’ de komende tijd waarschijnlijk nog veel verder toeneemt. Dat kan volgens hem leiden tot ontwrichting en uitval van belangrijke sectoren. Hij wees erop dat er nu per week 200.000 positieve tests gemeld worden bij het RIVM.

Kuipers zei dat we zijn aangekomen in een nieuwe fase. “Corona gaat niet meer weg,” zei hij.

Dat is niet gebeurd

Er is veel kritiek op de maatregelen. “We zitten in deze lockdown omdat het OMT zei dat de ziekenhuizen zouden overlopen,” reageert Forum voor Democratie. “Dat is – net als in landen zonder lockdown – niet gebeurd. De speculatieve OMT-angstmodellen zitten er duizenden (!) patiënten naast: 334 mensen op de IC in plaats van de voorspelde 3000 tot 5000.”

Daarnaast liggen er ongeveer 1000 patiënten op de verpleegafdelingen in plaats van 8000 tot 17.000 zoals voorspeld. “Kunnen we afspreken dat we de modellen van het OMT niet langer serieus nemen?” vraagt schrijfster en columniste Heleen van Royen.

Wat een schande

Op 19 december schreef het AD: “Desondanks liegen de modellen er niet om. Omikron kan tot een piek leiden ‘die de zorgcapaciteit ruim kan overschrijden’, schrijft het RIVM. Als er niet verder wordt ingegrepen […] liggen er in februari mogelijk drie- tot ruim vijfduizend coronapatiënten op de ic, schetsen de rekenmeesters. Op de gewone ziekenhuisbedden zouden tegen die tijd tussen de acht- en zeventienduizend mensen met corona kunnen liggen.”

Kamerlid Wybren van Haga zegt: “Wat een schande. De RIVM-modellen falen. Nauwelijks mensen op de IC. Geen opschaling van de zorg. Omikron blijkt zeer mild. En waar komt het kabinet mee? Nederland blijft in lockdown. Dag horeca, dag cultuur, dag vrijheid!”

“Conclusie van de persconferentie: door foute aannames en angst is Nederland in de afgelopen weken door het kabinet kapotgemaakt door de strengste lockdown van de hele wereld. Jongeren zijn depressief, ondernemers kapot en het maatschappelijk leven totaal ontwricht,” zegt Kamerlid Tunahan Kuzu van Denk.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet