In Amsterdam is een kilometerslange protestmars geweest door het centrum van de stad. De organisator was Michel Reijinga, die eerder het ‘koffiedrinken’ organiseerde als coronaprotest op het Museumplein. Volgens hem deden 60 organisaties mee aan de demonstratie.

Jurist Ghislen Nysten heeft er een compilatie van gemaakt, ‘aangezien de NOS amper aandacht besteedt aan één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’.

Tegen Hugo de Jonge zegt Nysten: “Zodra je weigert te luisteren, blijven wij terugkomen met tienduizenden en worden het er honderdduizenden.” Verder dankt hij de ‘tienduizenden, zo niet honderdduizend(en) die er waren’.

De media zullen het weer klein proberen te houden

Ondernemer en podcastmaker Jorn Luka schat het aantal aanwezigen op 100.000. “Probeer dat maar eens te framen,” zegt hij. “En ja, de media zullen het weer klein proberen te houden. Maar uit ervaring weet ik dat je het getal dat de media noemen gerust maal 10 mag doen wil je bij een ongeveer werkelijk cijfer uitkomen.”

Journalist Annelies Strikkers, die meeliep in de mars, denkt ook dat er minimaal 100.000 betogers waren. “Mijn voorzichtige gok is 100.000 mensen. Maar dit zou makkelijk het dubbele kunnen zijn,” zegt ze.

Kantelpunt

FVD-politicus Ralf Dekker voeg toe: “Een fantastische dag! Een kantelpunt! Grootste coronademonstratie in Nederland tot nu toe. Zeker 100.000 mensen.” Ook FVD-leider Thierry Baudet schat dat er 100.000 demonstranten op de been waren.

Auteur en spreker Hans van Tellingen denkt dat het er nog meer waren: “Hebben Hugo de Jonge en Mark Rutte al gereageerd op de enorme opkomst van enkele honderdduizenden mensen tijdens de demo op onder andere de Dam?”

5
24
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet