Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BvNL) heeft geen goed woord over voor de lockdown die tot 14 januari over ons land is afgeroepen. Volgens de politicus heeft het te maken met een gebrek aan investeringen in de zorg.

Wat dat laatste betreft ligt Van Haga op dezelfde lijn als Fleur Agema (PVV) die eerder vandaag tegenover De Dagelijkse Standaard al tekeer ging tegen de bezuinigingen op de zorg.

“Ondanks dat een groot deel van de Nederlanders immuniteit heeft opgebouwd sluiten we de boel weer. Reden: een totaal gebrek aan zorginvesteringen. Noch in ic-bedden en het aanstellen van ic-verpleegkundigen, noch in een noodplan om bij een grote extra belasting onorthodoxe maatregelen te nemen, zoals het inrichten van noodziekenhuizen”, aldus Van Haga.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van Haga: “Door de maatregelen worden winkelstraten, de kleinere bedrijven en de horeca opnieuw keihard geraakt. En dat in de belangrijkste maand van het jaar. We onderschatten gevolgen van coronamaatregelen.”

“Mensen voelen zich thuis opgesloten. Snappen het coronabeleid niet meer. Missen een uitlaatklep in de kroeg, club of in het weekend langs de lijn. Jongeren verliezen hun jeugd en lopen leerachterstanden op. Ouderen raken in een isolement.”

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet