Vandaag de dag kunnen mensen zich geen leven zonder mobiele telefoon meer voorstellen. Velen gaan ermee naar bed en worden ermee wakker. Hij weet waar je (regelmatig) bent, wat je interesses zijn, wat je seksuele voorkeur is, eigenlijk zo’n beetje alles wat je doet.

Daarnaast zal het sommigen zijn opgevallen dat online advertenties verschijnen m.b.t. onderwerpen waar je nooit op gezocht hebt, maar slechts met iemand over hebt gesproken. Luistert je telefoon altijd met je mee? Marketeers maken hier gretig gebruik van. Dit is echter niet het grootste probleem.

Google, het machtigste bedrijf ter wereld, weet werkelijk alles van je. Je zou nog kunnen beargumenteren dat dit geen probleem is aangezien Google slechts een privaat bedrijf is. Het afgelopen jaar hebben we echter kunnen aanschouwen dat de vermenging van Google-beleid in samenwerking met overheden absoluut aanwezig is.

Censuur, propaganda, alles is uit de kast gehaald om het officiële Covid-narratief in stand te houden. En de BigTech-jongens hebben hier geheel aan meegewerkt.

Denk aan je toekomstige ik

Nu denk je wellicht: ach fijn, ik heb niks te verbergen, ik doe toch helemaal niks fout? De scheidslijn van wat overheden goed en fout achten, is het afgelopen jaar echter flink verschoven. Dus, wat staat ons in de toekomst nog te wachten? Welke zaken die nu nog als normaal gedrag worden beschouwd zijn zometeen verboden? En kan er met terugwerkende kracht nog misbruik worden gemaakt van de data die nu van je verzameld wordt?

De QR code-maatschappij die op dit moment opgezet wordt, is natuurlijk een voorbode van dit alles. Op dit moment gebeurt dit onder het mom van zogenaamd “medische redenen”.

Maar wat gebeurt er wanneer andere data gebruikt gaat worden om je de toegang te ontzeggen van publieke ruimtes?

Gaat je politieke mening ertoe doen? Of wellicht de hoeveelheid CO2 die jij uitstoot?

Het Chinese social credit-systeem lijkt tot op heden altijd een ver-van-ons-bed-show te zijn geweest. De infrastructuur om iets dergelijks in het leven te roepen, wordt nu echter recht voor onze neus uitgerold. Dit begint trekken te krijgen van een samenleving waarbij George Orwell zijn wenkbrauwen zou doen laten fronsen.

Stop nu met het weggeven van je data

Landen die in het verleden een totalitaire tijd doorgemaakt hebben, hebben de beste privacy wetgeving die je in de wereld kunt vinden. Een goed voorbeeld is Duitsland. Daar hebben ze onlangs nog meegemaakt wat het tot gevolg kan hebben wanneer je een overheid hebt die alles van je weet. Zelfs al vertrouw je de huidige overheid volledig, dan nog is het de vraag of er in de nabije toekomst geen tiran aan de macht kan komen die de data wél kan misbruiken.

Wat elke tirannie in de geschiedenis heeft doen laten wankelen, en uiteindelijk ineenstorten, is zelfrespect. Zelfrespect om te zien wat er aan de hand is en er bewust voor te kiezen niet meer mee te doen en andere keuzes te maken.

De wereld is een afspiegeling van de menselijke perceptie als geheel. Wanneer de perceptie van de mens veranderd, veranderd zijn gedrag en daarmee de wereld. Wanneer je begrijpt hoe jouw persoonlijke informatie tegen je gebruikt kan worden, kan je simpelweg de keuze maken om hier niet meer aan mee te doen!

Edward Snowden

De onthullingen van Edward Snowden hebben in 2013 de wereld op zijn kop gezet. Deze onthullingen van de klokkenluider hebben openbaart hoe wij in een digitale panopticon leven. Daarnaast geeft Snowden vandaag de dag nog publiekelijk advies over hoe zijn digitale leven er uit ziet.

Welke keuzes kun je maken om je digitale leven te beschermen? Deze keuzes vergen digitale kennis en uitzoekwerk. Wij willen deze keuzes toegankelijk maken voor iedereen. Privacy staat gelijk aan jouw vrijheid en is dus een mensenrecht.

De Snowden Smartphone, de meest veilige en privacy-vriendelijke smartphone ter wereld

Dit is de reden dat wij de Snowden Smartphone in het leven geroepen hebben. Deze telefoon is volgens Snowden de meest veilige en privacy-vriendelijke telefoon ter wereld. (zie bovenstaande tweet).

Op het gebied van gebruikersgemak is deze telefoon volledig te vergelijken met Android. Dit is een enorme plus ten opzichte van andere privacy-telefoons, die een afwijkend operating system gebruiken.

Deze privacy vriendelijke telefoon is volledig ‘de-googled’ en uitgerust met het meest privacy-vriendelijke operating system ter wereld: GrapheneOS. Daardoor ben je ook gelijk van Google’s ‘Corona proximity tracking’ verlost. Jouw informatie is van jou en blijft alleen van jou!

Daarnaast wordt de telefoon direct uitgerust met alle free and open source software (FOSS) die benodigd is op exact de veilige telefoon te creëren waar Snowden in zijn tweet op doelt.

Je krijgt daarnaast toegang tot een online omgeving waar we het gebruik van de apps toelichten en andere tips geven. De mate van jouw privacy is namelijk ook afhankelijk van de gebruiker. Mocht je toch graag gebruik maken van Whatsapp/Facebook/YouTube, dan hebben we hier een oplossing voor.

Je krijgt rust en vrijheid terug

Het gebruiken van privacy-vriendelijke apparatuur geeft je rust en vrijheid. De rust om te weten dat elke stap die je maakt niet getracked wordt door Big Tech. De vrijheid om te weten dat je alles kunt zeggen zonder dat je telefoon meeluistert en daar in de toekomst mogelijke consequenties aan zitten.

Je krijgt je vrijheid terug om te weten dat je jezelf beschermt tegen een QR-code maatschappij en een Social Credit System.

Welk zichzelf respecterend persoon wil deze diensten überhaupt nog gebruiken, wetende wat ze afgelopen anderhalf jaar hebben aangericht? Zoals de Ghandi ooit zei: “Be the change you want to see in the world”.

Mocht je interesse hebben in de meest privacy vriendelijke telefoon ter wereld, pre-order dan nu de Snowden Smartphone voor slechts 350,- euro. (ter vergelijking: voor een privacy smartphone als de Purism Librem 5 betaal je 899 dollar.)

Zoals gezegd zien wij privacy als mensenrecht en vinden we het dus essentieel dat de telefoon voor iedereen betaalbaar is. De voorraad is echter beperkt, bestel dus snel.

Wil je meer weten over de voordelen van deze telefoon? Klik dan hier.

4.8
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!