De Omicron-variant van het coronavirus verspreidt zich razendsnel in Israël, volgens verslaggeving. Ondanks het feit dat Israël een autoritaire politiestaat heeft die vrijwel alle burgers verplicht zich te laten “vaccineren” om te kunnen leven, is de huidige toestand van de volksgezondheid in Israël erbarmelijk, tenminste voor zover het “positieve” testresultaten betreft, schrijft Ethan Huff.

De Times of Israel meldt dat het aantal nieuwe infecties met de Omicron in het hele land verdrievoudigd is. Ongeveer 1.800 Israëli’s per dag worden nu positief getest, zo blijkt uit de gegevens.

Dit is het hoogste aantal in zes maanden voor het land, ondanks een vaccinatieprogramma dat tot de meest agressieve ter wereld behoort.

Het Ministerie van Volksgezondheid zegt dat het aantal bevestigde Omicron-gevallen afgelopen zaterdag is opgelopen tot 1.118, meer dan het drievoudige van de 341 besmettingen die de dinsdag daarvoor werden vastgesteld.

Nog eens 861 infecties, voegde het ministerie er in een mededeling aan toe, zijn “hoogst verdacht” om Omicron te zijn, maar zijn nog niet bevestigd.

Deze laatste “golf” van het virus is de vijfde in Israël sinds de eerste lancering van de plandemie in maart 2020. En het aantal gevallen blijft stijgen, ondanks de wijdverspreide naleving van injecties.

Israël is een politiestaat hel geworden.

In een poging om de verspreiding van Omicron in te dammen, leggen de ministers van het kabinet opnieuw een lockdown op, dit keer door de toegang tot winkelcentra te beperken. Persoonlijk onderwijs voor schoolkinderen wordt ook beperkt.

“Nieuwe regels voor de onderwijssector zouden zondag ook van kracht worden,” meldt ToI. “Klassen voor leerlingen van groep 7 tot en met 12 in gemeenschappen die op de lijst ‘rood’ of ‘oranje’ staan, mogen alleen opengaan voor persoonlijk onderwijs als 70 procent van de leerlingen de eerste dosis van het vaccin heeft gekregen.”

“Leerlingen in klassen waar minder dan 70 procent van de kinderen is gevaccineerd, zullen online leren. Dit besluit zal over drie weken ook gelden voor basisscholen (klas 1-6).”

In “groene” en “gele” gemeenschappen zal het openbaar onderwijs gewoon doorgaan voor alle klasniveaus.

Het “stoplichtplan” van Israël houdt in dat elke gemeente in het hele land een score tussen 0 en 10 krijgt op basis van een lijst van factoren. Eén factor is het aantal nieuwe gevallen per 10.000 inwoners, evenals het aantal positieve gevallen.

Steden en gemeenten die een gemiddelde score van 7,5 of hoger krijgen, worden door de regering als “rood” geclassificeerd, wat betekent dat er zware restricties op komst zijn.

Premier Naftali Bennett heeft bevolen dat er sneltesten worden uitgevoerd bij alle ingangen van bejaardentehuizen om zogezegd “kwetsbare gemeenschappen” te beschermen tegen infectie.

Dit besluit werd genomen door Bennett nadat 25 mensen in een bejaardentehuis in de centraal Israëlische stad Savyon werden “gediagnosticeerd” met de Chinese griep. Twintig van hen waren bewoners en vijf waren werknemers.

Na een gesprek met Albert Bourla, CEO van Pfizer, in het weekend besloot Bennett ook om 100.000 doses van Pfizer’s nieuwe “anti-covid” geneesmiddel te kopen. Dit geneesmiddel zal worden toegediend bovenop de eindeloze “booster”-injecties die Israëli’s zullen blijven krijgen.

Bourla beweert dat het geneesmiddel van zijn bedrijf kan helpen om het risico van ziekenhuisopname en overlijden onder hoogrisicogroepen met tot 90% te verminderen. De eerste zending zal in de komende week in Israël aankomen.

“Het risico voor ieder van ons om de ziekte op te lopen is het hoogste sinds het begin van de pandemie,” kondigde Prof. Eran Segal aan, een computationeel bioloog van het Weizmann Institute of Science, en een van de top coronavirus adviseurs van de Israëlische regering.

“Er bestaat geen twijfel over dat de meest effectieve stap het vaccin is,” voegde hij eraan toe. “Dit is wat de morbiditeit en het aantal mensen in ernstige toestand zal verminderen.”


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Israël: de 4e, Spanje de 3e vaccinatie – maar dat heeft allemaal geen zin meer

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet