We hadden de voorbije week 614 nieuwe hospitalisaties. In 55 procent [van de gevallen] ging het om gevaccineerde personen. Dat zei de Belgische coronacommissaris Pedro Facon deze week tijdens een persconferentie van Sciensano, de Belgische evenknie van het RIVM.

Falcon voegde toe dat ruim driekwart van deze coronapatiënten ouder is dan 65 jaar en het overgrote merendeel ouder dan 75 jaar. Er werden vorige week ook 60 gevaccineerden opgenomen op de IC, waarvan 70 procent ouder is dan 65 jaar, zei de coronacommissaris.

Opmerkelijk genoeg zei hij ook: “We kunnen dus concluderen dat de vaccins wel goed werken – het moet onze eerste verdedigingsgordel blijven – maar dat we toch gevaccineerden gaan blijven zien in onze ziekenhuizen.” Hij zei ook dat we met het boostervaccin ‘niet 100 procent beschermd zijn’.

Eerder gaf arts-internist en infectiologe Erika Vlieghe in het tv-programma De Afspraak al stamelend toe dat ongeveer de helft van de ziekenhuispatiënten gevaccineerd is.

Op de vraag wie er op dit moment vooral in het ziekenhuis belandt, antwoordde Vlieghe in eerste instantie: “Dat is een mix van mensen. Voor een groot deel zijn dat helaas mensen die nog niet gevaccineerd zijn.”Presentator Bart Schols vroeg haar hoeveel procent van de mensen gevaccineerd is. “Dat wisselt een beetje, dat hangt er wat vanaf. Dat wisselt ook tussen de regio’s,” zei Vlieghe, voorzitter van het Belgische OMT.

“Is het een kwart of is het 90 procent?” vroeg Schols. “Nee, dat is eh, dat zal om en bij de, eh, afhankelijk van dat je, of dat het gewoon het ziekenhuis is, of de intensieve zorg, eh, in, binnen het ziekenhuis is dat, kan dat tot fifty-fifty zijn.”
[P-magazine]

4.9
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet