Hoogleraar Ronald Meester van de Vrije Universiteit Amsterdam vindt dat de oversterfte in Nederland zo snel mogelijk moet worden onderzocht. Eind vorig jaar nam de Kamer een motie aan over een academisch onderzoek naar de oversterfte, maar tot op heden is aan deze motie geen gehoor gegeven door het kabinet.

Opmerkelijk en onverantwoord, vindt Meester. De oorzaken voor de oversterfte zijn onduidelijk. De massavaccinaties kunnen er iets mee te maken hebben, zegt hij.

Riskant

“Recent onderzoek toont aan dat het op basis van de huidige gegevens niet uit te sluiten is dat vaccinaties naast beschermend ook tot op zekere hoogte riskant zijn boven de 65 jaar,” schrijft Meester in een opiniestuk voor de Volkskrant.

Kan de oversterfte worden verklaard door corona? “Het aantal mensen dat aan corona overlijdt, is daar denk ik te laag voor op dit moment om dat te kunnen verklaren,” zei de hoogleraar in het NOS Radio 1 Journaal.

“Het zou misschien iets met de vaccinatiestrategie te maken kunnen hebben. Dat willen we graag onderzoeken, om eventuele ongerustheid weg te nemen. Maar goed, als er een verband is, moeten en willen we dat natuurlijk ook graag weten,” voegde hij toe.

Waar is deze uitspraak op gebaseerd?

De Leeuwarder Courant schrijft woensdag dat ‘onder meer door corona’ in deze periode meer mensen dan normaal overlijden, ‘met als gevolg dat uitvaartondernemers het razend druk hebben’.

“Door corona? Waar is deze uitspraak op gebaseerd?” vraagt uitvaartondernemer Anja de Roos. “Als kleine uitvaartondernemer, werkzaam in de provincie Friesland, heb ik van de 105 overlijdensmeldingen slechts één melding van een corona-overledene binnengekregen.”

“Het overgrote deel overleed aan kanker, met op 2: plotseling onverklaarbare overlijdens,” vervolgt De Roos. “En maar liefst vier suïcidegevallen. En het klopt, het is inderdaad ‘stervensdruk’.”

“Als LC nieuws wil plaatsen, vraag je dan af waardoor de vele plotselinge sterfgevallen veroorzaakt worden,” stelt de uitvaartondernemer.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet