Het ministerie van Hugo de Jonge heeft een voorstel voor zo’n 100 extra ic-bedden afgewezen, meldt de Volkskrant. In het plan, dat op 17 september aan het ministerie werd gepresenteerd, stond dat er 96 extra bedden moesten komen in drie ziekenhuizen in Utrecht, Den Haag en Lelystad, zodat duizenden patiënten geholpen zouden kunnen worden.

Deze patiënten zouden behandeld kunnen worden door verpleegkundigen uit het buitenland, bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Spanje, en verpleegkundigen die net met pensioen zijn gegaan. Het ministerie van De Jonge legde het plan naast zich neer. “Tot onze verbazing mochten we er niet mee verder,” zegt een intensivist tegen de krant.

Het plan zou een oplossing zijn geweest voor een significant aantal van al onze problemen, aldus de intensivist.

Dit mag niet onbestraft blijven

“Het bewijs stapelt zich op dat Hugo de Jonge niets geeft om de volksgezondheid, maar juist mensen de dood injaagt,” reageert Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD).

“Alles moet wijken voor de uitrol van een totalitaire controlestaat. Vanzelfsprekend mag dit niet onbestraft blijven. Laat het recht zegevieren!” zegt het Kamerlid.

Crimineel

Eerder bood ondernemer Roland Brautigam honderden ic-bedden met personeel aan. Hij werd genegeerd. De ondernemer heeft de beschikking over een kant-en-klaar coronaschip met 500 ic-bedden inclusief medisch personeel.

“Om nu wéér ic-beddentekorten te gebruiken om maatregelen af te kondigen of érger: om de health pass erdoor te krijgen, is crimineel,” schreef hij op social media.

4
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet