Om het coronavirus in te dammen kan weer een avondklok worden ingesteld, zei minister Ferd Grapperhaus van Justitie. Het is wel een laatste redmiddel, voegde hij toe.

“In principe hebben we daar de wetgeving voor, maar dat is echt wel een ultimum remedium, een laatste middel,” zei Grapperhaus. “We hebben het deze winter een maand of drie gedaan. Het blijkt echt een goede bijdrage te hebben geleverd, zegt het OMT.”

Laten we er met z’n allen mee aan de slag gaan dat we dat niet hoeven te doen deze winter, zei de minister.

Machtspraatjes

“Ferd Grapperhaus dreigt met een nieuwe avondklok als mensen niet veel sneller naar het kabinet gaan luisteren. Totaal absurd en ongepast om met zulke machtspraatjes aan te komen. Nooit meer avondklok!” reageert Tweede Kamerlid Wybren van Haga.

Ook Forum voor Democratie uit kritiek op de uitspraken van Grapperhaus. “Net als vorige winter is een avondklok weer bespreekbaar. De extreme maatregel wordt gepresenteerd als laatste ‘redmiddel’ – terwijl we allemaal weten dat een avondklok helemaal niet werkt. Het zoveelste bewijs dat dit beleid niets met volksgezondheid te maken heeft,” aldus de partij.

Geen enkel effect

Beddenbaas Ernst Kuipers zei in april dit jaar dat de avondklok nauwelijks effect heeft gehad. “Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect,” zei Kuipers.

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet