De intensive care is niet klaar voor een piek van 400 coronapatiënten in januari. Dat zei intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers tegen de NOS.

“Er liggen nu 130 patiënten op de IC’s, 180 kunnen we aan, maar een piek van 400 niet,” zei Gommers. “We moeten dan reguliere zorg weer afschalen en dat willen we eigenlijk niet.”

Hoe diep ben je gezonken

Het OMT-lid oogst een storm van kritiek met zijn uitspraken. “En Gommers wordt ingevlogen om de ‘goedgelovige burgers’ alvast rijp te maken voor de gedachte dat we de coronapas voor een hele lange tijd nog ‘nodig’ hebben,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Hoe diep ben je gezonken als ‘rijk’ land wanneer je nog niet eens 400 IC-patiënten aankunt.”

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) wijst erop dat Gommers een jaar geleden nog zei dat de IC-capaciteit niet verhoogd moet worden. “Van jou mochten we de IC-capaciteit de afgelopen anderhalf jaar toch niet verhogen?” vraagt Van Houwelingen. “Omdat verpleegkundigen zich anders op de IC zouden gaan vervelen?”

Apartheidspas was belangrijker

Kamerlid Fleur Agema (PVV) klaagt: “Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk! En ze krijgen er niks bij. Volumegroeibeperking tot nul procent in 2022.”

“Een land dat geen 400 IC-patiënten kan herbergen is een gemankeerd land en dat kun je onze bewindvoerders kwalijk nemen,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Dan vraag je je toch af wat de regering de afgelopen bijna twee jaar gedaan heeft om de zorg op te schalen. Oh wacht, nee, die apartheidspas was belangrijker,” twittert Statenlid Maikel de Bekker.

4.8
28
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet