Deze week heeft de Nederlandse politie een nieuw wapen gekregen: de taser. Maar voor de mannen en vrouwen in blauw, die het vooral heel fijn vinden om vreedzame demonstranten in elkaar te knuppelen, is dat lang niet afdoende. Er is een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens. Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren maakt zich ernstig zorgen.

Tijdens de vreedzame demonstraties tegen het fascistische coronabeleid van het kabinet is de politie steeds weer keihard losgegaan op de demonstranten. Ze kregen klappen en werden zelfs aangevallen door politiehonden. Het was afgrijselijk om te zien.

Daarom is het zo zorgwekkend dat a) de politie nu ook tasers mag gebruiken én b) eigenlijk wel heel graag nóg meer nieuwe wapens wil. Dat laat FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren weten op Twitter, en geef hem eens ongelijk dat hij zich hier heel ongemakkelijk bij voelt.

Handig

“De politie heeft nog geen week tasers in gebruik en er is al een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens,” aldus Van Meijeren. “Onder meer luchtdrukwapens met rubberen kogels. Die zouden weleens handig kunnen zijn bij demonstraties zoals in Amsterdam, begin deze maand.”

“Waterkannonen, knuppels en honden zijn kennelijk nog niet genoeg,” gaat hij verder.

Maar dat is misschien niet eens zo gek. Want zoals Van Meijeren uitlegt is de taser “ook niet geschikt, omdat die ‘maar’ op maximaal twee mensen tegelijk gebruikt kan worden.” Bij geweld tegen vreedzame demonstraties is dat natuurlijk bepaald niet effectief. Nee, daar moet je meer doen.

En trouwens, “bovendien blijken luchtdrukwapens met rubberen kogels in Frankrijk ook heel effectief,” concludeert de FVD’er, waarbij hij foto’s uit Frankrijk deelt waarop je ziet dat a) de politie dat inderdaad doet en b) wat de vreselijke gevolgen daarvan zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo veranderen Westerse landen steeds meer in politiestaten a la China.

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet