Er circuleren momenteel beelden op social media van een man uit Assen die belt met GGD Drenthe over de nieuwe omikronvariant. De man legt aan een medewerker van de GGD uit dat zijn neef positief is getest op corona, maar dat niet duidelijk is welke variant hij heeft.

“Ik zeg: heb jij nou dan de delta, heb jij de omikron? Hij zegt: dat weet ik eigenlijk niet, dat kan niemand mij vertellen. Hebben jullie een idee hoe ik er nou achter kom als je je zo meteen met klachten laat testen of je de omikron hebt of de delta of welke variant van corona überhaupt?” vraagt de man aan de GGD-medewerker.

Bangmakerij

Die antwoordt dat het lab geen onderscheid maakt tussen varianten. “Als er nu zo’n opmars is van de omikron, als daar dan verder niet naar gekeken wordt, hoe kun je dan in hemelsnaam beoordelen dat de omikronvariant daadwerkelijk zo in opmars is als daar toch niet naar gekeken wordt?” vraagt de man vervolgens.

“Ik denk dat het voornamelijk, enigszins bangmakerij is,” zegt de medewerker. “Ik mag daar geen oordeel over geven. Ik mag alleen advies geven. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk een booster gaat halen.”

“Dus eigenlijk – even tussen jou en mij – maken ze de mensen bang, puur en alleen om die boosterprik te kunnen geven?” vraagt de Assenaar. Het antwoord: “Correct. Ja.”

Griepdoden weggeschreven als coronadoden

Het telefoongesprek doet denken aan een gesprek dat timmerman Peter Grootswagers vorig jaar had met een medewerker van het RIVM. Die onthulde dat griepdoden worden weggeschreven als coronadoden, zelfs verkeersdoden.

De ‘factcheckers’ beweerden dat het telefoongesprek niet werd gevoerd met een RIVM-medewerker. De Volkskrant besteedde twee columns aan het gesprek. De ene columnist sprak van een ‘onwaarschijnlijk telefoontje’ en de andere van ‘oplichterij’.

De timmerman vroeg de telefoonspecificatie op, waaruit bleek dat hij wel degelijk met het RIVM had gebeld. Hij belde vervolgens een paar keer met de Volkskrant, maar kreeg te horen dat ‘er niemand op de redactie was’.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet