De protesten tegen het vaccinpaspoort van Macron gaan in Frankrijk voor het negende weekend op rij door met honderdduizenden demonstranten op straat. De politie wordt steeds wreder in haar omgang met het publiek. Twee vrouwen werden onder meer met knuppels geslagen toen zij een winkelcentrum bezochten zonder eerst hun vaccinpas te tonen.

De protesten van zaterdag komen een dag nadat de Franse minister van Volksgezondheid Agnes Buzyn in staat van beschuldiging is gesteld voor haar aanpak van de Covid-19 “pandemie”. Buzyn is zwaar bekritiseerd voor haar gebrek aan actie aan het begin van de pandemie.

In januari 2020 zei ze dat er “praktisch geen risico” was dat Covid-19 zich vanuit China naar Frankrijk zou verspreiden en dat “het risico van verspreiding van het coronavirus onder de bevolking zeer gering is,” schrijft France24.com.

Wilden winkelen – neergeslagen door de politie

De twee vrouwen die een winkelcentrum in Parijs zijn binnengegaan zonder hun vaccinpas te tonen, zijn door de oproerpolitie bruut aangepakt. Een vrouwelijke politieagente slaat een van de vrouwen meerdere malen met een knuppel, terwijl de andere met een schild in haar gezicht wordt geslagen, voordat beiden op de grond worden gedwongen. Tot tien politieagenten waren bij de aanval betrokken. Zoals op de video hieronder te zien is, vielen sommigen van hen vervolgens degenen aan die het incident filmden.

De dag begon echter iets vreedzamer, met iedereen die zong en met vlaggen zwaaide in de demonstratiemars.

“Zaterdag werd gekenmerkt door geweld”

In vergelijking met de vorige betrekkelijk rustige protesten, werd zaterdag gekenmerkt door geweld, schrijft Lefigaro.fr. In Parijs zijn demonstranten en politie in de loop van de dag herhaaldelijk met elkaar in botsing gekomen.

In de buurt van de Champs-Élysées heeft de politie zaterdagochtend vroeg traangas gebruikt om demonstranten uiteen te drijven. Naar verluidt zijn in de loop van de dag in totaal 85 mensen gearresteerd.

Traangas werd op grote schaal gebruikt. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben ongeveer 121.000 mensen deelgenomen aan de betogingen van zaterdag, waarvan 19.000 in Parijs. In totaal zouden er op 207 plaatsen in het land demonstraties hebben plaatsgevonden.

In Toulouse werden betogers aangevallen door een niet-geïdentificeerde groep die de kant van Macron kiest. Er braken hevige gevechten uit.

Sfeer steeds agressiever

Drie politieagenten zouden tijdens de demonstraties gewond zijn geraakt. Het aantal gewonden onder de demonstranten is niet bekend. Uit berichten op social media blijkt dat de politie in veel gevallen hard is opgetreden tegen tegenstanders van de vaccinpas.

Demonstranten voor het Hooggerechtshof gestopt

In de namiddag probeerden demonstranten het Palais-Royal te bereiken, waar het Franse Ministerie van Cultuur en het Hooggerechtshof, de Conseil d’État, gehuisvest zijn, maar werden tegengehouden door de politie.

Tijdens de botsingen bij het Palais-Royal werden politievoertuigen in brand gestoken. Een politieagent wordt ook op zijn helm geraakt door een straatsteen die door iemand wordt gegooid.

Demonstranten gooiden flessen, straatstenen en andere voorwerpen naar de politie, die daarop het hele gebied met traangas overgoot om de menigte uiteen te drijven.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Spaans bedrijf dwingt 23-jarige zwangere werkneemster zich te laten vaccineren – kind na 42 minuten en moeder na 6 dagen dood

Volg Frontnieuws op Telegram

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!