Op 13 mei – na meer dan een jaar van mondkapjes en sociale distantie – wijzigden de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention eindelijk hun richtlijnen om te zeggen dat volledig gevaccineerde mensen konden terugkeren naar bijna alle aspecten van het normale leven, bericht theblaze.com.

Maar voor sommige volledig gevaccineerden nam het nieuws de diepgevoelde angsten over gezondheid en veiligheid die in hun psyche verankerd waren geraakt, niet weg. In plaats van een gevoel van vrijheid te ervaren, bleven sommigen zich angstig voelen over de terugkeer naar het gewone leven met zijn menigten, open lucht en vrij rondwarende ziekteverwekkers.

“Na een jaar in isolatie zijn veel mensen die een intiem begrip hebben ontwikkeld van wat het betekent om sociaal geïsoleerd te zijn, bang om terug te keren naar hun vroegere leven, ondanks het feit dat ze volledig gevaccineerd zijn,” meldt de Scientific American.

Het blijkt dat er eigenlijk een naam is voor dit psychologisch fenomeen: het heet “grotsyndroom.”

“Het blijkt voor sommige mensen een moeilijke overgang te zijn om weer in het licht te komen na een jaar binnen opgesloten te hebben gezeten,” aldus het rapport dat in mei werd gepubliceerd. Om dit aan te tonen, werden de ervaringen van een volledig gevaccineerde inwoonster van Flint, Michigan, beschreven, die verklaarde dat ze nog “banger voor infecties” was geworden:

Na de diagnose COVID in november 2020, betwijfelde Andrea King Collier of de antilichamen die ze had ontwikkeld als reactie op de ziekte haar zouden beschermen tegen een tweede infectie en was vastbesloten om als eerste, of bijna als eerste, in de rij te staan voor een vaccin. De inwoonster van Flint, Michigan, schreef zich in bij elke plaats waar ze vaccins kon krijgen en bleef zoeken naar een manier om vroegtijdig te worden ingeënt. Op 21 februari had Collier haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin ontvangen. Maar toen de Centers for Disease Control and Prevention op 8 maart groen licht gaven voor gevaccineerden om prepandemische activiteiten te hervatten, zoals binnenshuis samenkomen zonder mondkapjes, ervoer ze niet het gevoel van vrijheid dat ze zich had voorgesteld. Ze werd juist banger voor infecties. Ze heeft nog niet in een restaurant gegeten of iemand buiten haar pandemische luchtbel gezien. Collier, die vroeger een fervent reiziger was, zegt dat ze zich niet kan voorstellen dat ze binnen afzienbare tijd weer in een vliegtuig stapt.

Twee maanden later, en de vreemde psychologische toestand teistert nog steeds velen. De Wall Street Journal meldde deze week dat tal van mensen die bang zijn om zich weer in sociale activiteiten te storten “onhandig uitnodigingen weigeren, drommen mensen mijden en de terugkeer naar de werkplek vrezen of zelfs uitstellen.”

Een voorbeeld, aldus de Journal, is een 49-jarige consultant productbeheer in Rockland County, New York, die er nog steeds op staat alleen met vrienden af te spreken als de afspraak buitenshuis kan worden gemaakt. Een ander voorbeeld is een vader van middelbare leeftijd in Dublin, Ierland, die zich ongemakkelijk voelde bij het vieren van zijn verjaardag met familie:

Gedurende een groot deel van de Covid-19 pandemie verlangde Laura G. Bustamante terug naar de weekendavonden waarop ze naar Manhattan reed om vrienden te ontmoeten, vaak in karaokebars in de wijk Koreatown.

Ze is nu volledig gevaccineerd en veel bars en restaurants in New York zijn weer open. Toch zegt mevrouw Bustamante dat ze zich nog niet klaar voelt om terug te keren naar haar uitstapjes naar de stad van voor de pandemie, en ze vindt het alleen prettig om één-op-één vrienden te ontmoeten, bij voorkeur buiten.

… Eoin Hamilton zegt dat hij “de hele tijd een knoop in zijn maag had” toen hij begin juli zijn 43e verjaardag vierde met familie in een hotel in Dublin.

Psychiaters zeggen dat de symptomen van het “grotsyndroom” in hun mate variëren. Terwijl sommigen zich alleen angstig voelen in grote groepen, weigeren anderen zich buiten hun huis te begeven.

Maar de effecten van het “grotsyndroom” worden gevoeld door een groter deel van de samenleving dan men zou denken. Uit een enquête van de American Psychological Association eerder dit jaar bleek dat bijna de helft van de volwassenen verwachtte zich ongemakkelijk te voelen bij de terugkeer naar het normale leven na de pandemie. Gevaccineerde volwassenen dachten net zo vaak als ongevaccineerde volwassenen dat ze zich ongemakkelijk zouden voelen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Muammar Gaddafi: Ze zullen een virus creëren en het antidotum ervoor verkopen

Volg Frontnieuws op Telegram

Door Jason

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte !!!

Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL

Hartelijk welkom ! je inschijving is binnen,

Er is een 404tje op getreden sorry.

Het nieuws, maar dan anders. will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.