Geert Wilders vindt dat invoering van de Coronapas door het demissionaire kabinet Rutte III illegaal is. Want de regering heeft geen politiek mandaat meer. Officieel is het afgetreden en vervult het alleen nog een soort van waarnemersrol. Controversiële stappen mag het dus niet nemen.

PVV-leider Geert Wilders vindt het verschrikkelijk dat de dictatoriale Coronapas er toch komt. Of, nou ja, de betere naam is natuurlijk Apartheidspas. Want de pas zorgt voor Medische Apartheid in ons land.

Maar goed, Wilders vindt dat dan ook niets. Zijn eerste reactie op de aankondiging van de invoering van dit totalitaire controlemiddel was dan ook dat Mark Rutte en Hugo de Jonge konden “optieven.”

Demssionair

Na er even over na te hebben gedacht blijft Wilders bij die mening, maar hij voegt er wel een heel belangrijk punt aan toe. Zoals hij uitlegt mag het kabinet deze beslissing namelijk helemaal niet nemen.

“Het kabinet is demissionair en dus zonder politiek mandaat,” schrijft Wilders over Rutte III en de Coronapas. “Het invoeren van een nieuwe controversiële coronapas is dus illegaal. Het is onnodig bovendien en pure drang tot vaccinatie.”

“Onacceptabel dus,” gaat hij verder. En dan voegt hij er aan toe dat hij óók voor burgerlijke ongehoorzaamheid is: “Hulde aan de horeca-ondernemers die dit niet handhaven.”

Dit klopt natuurlijk honderd procent. Het is ongelooflijk dat een demissionair kabinet zelfs maar de moed heeft om dit te doen. Want een demissionair moet zogenaamd “op de zaak passen.” Meer kan en mag zo’n regering niet doen. Zwaar controversiële beslissingen mag het niet maken. Het mág echt niet.

Maar daar heeft dit kabinet lak aan – en dat geldt ook voor de partijen die de regering ondersteunen. Feitelijk erkennen ze geen grenzen meer aan de macht van het kabinet. Het kan doen en laten wat het wil. Ze vragen zich zelfs niet eens af of het wel mág. Ze denken alleen: “Werkt het? Dient het ons Grote Doel?” Indien het antwoord daarop een volmondig “ja” is, doen ze het gewoon.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Doodeng. Want de parlementaire democratie is totaal buitenspel gezet.

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!