De Belgische viroloog en vaccindeskundige Geert Vanden Bossche heeft het op social media aan de stok gekregen met Marc Van Ranst, het Belgische gezicht van de corona-aanpak.

Van Ranst beweerde op Facebook dat hij geen viroloog is, al meer dan 10 jaar enkel werkzaam is als consulent voor firma’s en tijdens zijn carrière amper wetenschappelijke artikelen schreef. Vanden Bossche publiceerde vervolgens een paar getuigschriften ‘die zijn denigrerende grootspraak tegenspreken’.

“Indien hij de getuigschriften niet begrijpt, sturen we hem ook graag een vertaling in het Nederlands,” beet de viroloog hem toe. “Of misschien wenst hij nog verdere getuigschriften en ‘bewijs’ van mijn opleiding in de virologie te ontvangen? Over zijn eigen kennis van de vaccinologie of immunologie zullen we het maar niet hebben. Toch weet hij als geen ander hoe we een pandemie moeten aanpakken.”

Goedkope prietpraat

De toon was gezet. Van Ranst beschuldigde hem er vervolgens van ‘al maanden gezondheidsgevaarlijke onzin’ te verspreiden. “En dat moet ook gezegd worden.” Hij verwees naar een ‘factcheck’ van Knack, die Vanden Bossche afdeed als ‘goedkope desinformatie’.

Hij vroeg Van Ranst: “Kan de ‘professor’ misschien eens uitleggen hoe dit een antwoord vormt op de ontkrachting van zijn beledigingen dat ik niet eens opgeleid zou zijn als viroloog? Hoeveel lager wil die eigenlijk nog vallen? Aanvaard mijn uitdaging voor een publiek en onpartijdig debat in plaats van met je goedkope prietpraat de wetenschap steeds verder te ontsieren.”

“Ik bedoel dan wel een wetenschappelijk debat, dit keer geen talkshow of amusementsprogramma,” voegde Vanden Bossche toe. “De mensen zullen dan eindelijk kunnen vaststellen wie die ‘gezondheidsgevaarlijke onzin’ verkoopt.”

Toch wel merkwaardig

“Een voorproefje krijgen ze alvast met je verwijzing naar de slijkbrigade van Knack als jouw nieuwe wetenschappelijke standaard,” klonk het.

“Toch wel merkwaardig dat Vlaanderens échte viroloog voortdurend zijn toevlucht zoekt tot populistisch grootspraak en ad hominem-aanvallen terwijl hij een verzoek tot een open wetenschappelijk debat blijkbaar schuwt als de pest,” schreef Vanden Bossche.

Goedkope uitvluchten

Van Ranst antwoordde: “Met alle respect, maar ik ga u, net als Willem Engel, geen forum geven om uw gezondheidsgevaarlijke praatjes verder te kunnen verspreiden. Uw beweringen zijn al voldoende gefactcheckt en ontmaskerd, en geen enkel wetenschappelijk tijdschrift lust er pap van. Er is geen debat.”

“Goedkope uitvluchten blijven dus uw handelsmerk. Ik hoop alleen voor u dat de bevolking uw pap blijft lusten,” aldus Vanden Bossche, die onder andere zei dat het absoluut absurd is om mensen boosters te geven.

De reactie van Van Ranst:

4.3
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet