Het wordt een grote uitdaging voor Nederland om in de toekomst genoeg mensen te vinden om aan de toenemende vraag naar zorg te kunnen voldoen, zei Conny Helder na haar aantreden als minister van Langdurige Zorg.

Volgens haar ‘staat de toegankelijkheid van de zorg onder druk’ vanwege de groeiende tekorten. Het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg ziet ze als belangrijkste taak.

Woedend

Eind vorig jaar werd bekend dat de nieuwe coalitie van plan is om structureel zo’n 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan zorg. Volgens het kabinet is dat nodig om de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen. Oppositiepartijen reageerden woedend op de plannen.

Premier Rutte zei dat het nieuwe kabinet zelf niet zal besparen op de zorg. “We remmen de stijgende kosten af. Dat is noodzakelijk,” zei hij tijdens een debat hierover.

U gaat 5000 zorgmedewerkers wegbezuinigen

VVD-minister Helder schreef donderdag op social media: “Een grote eer om afgelopen maandag beëdigd te zijn als minister voor Langdurige Zorg en Sport. Betrokken en bevlogen zal ik mij inzetten om het werkveld en de politiek met elkaar te verbinden. Ik kijk uit naar de taak die voor mij ligt.”

Ze werd vervolgens op haar plek gezet door PVV-Kamerlid Fleur Agema. “U gaat 5000 zorgmedewerkers wegbezuinigen in de verpleeghuizen, terwijl er al een flink tekort is,” zegt Agema. “Zou een toontje lager zingen.”

4.7
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet