Op basis van de recente toename in meldingen is de verwachting dat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames de komende week stijgt bij het handhaven van het huidige pakket aan maatregelen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Kamer.

“De orde van grootte van het aantal personen voor wie vanwege SARS-CoV-2-infectie opname in een ziekenhuis nodig zal zijn, is geschat op ruim 23.000, en het aantal mensen waarvoor IC-opname nodig is vanwege COVID-19, wordt geschat op ongeveer 4800,” aldus De Jonge.

Ongunstiger beeld

“Het OMT stelt vast dat de prognoses een ongunstiger beeld schetsen voor de komende herfst- en wintermaanden dan eerder gemodelleerd. Er is een grotere mate van onzekerheid, waarbij ook een forse toename van ziekenhuis- en IC-opnames niet uitgesloten is. Het OMT adviseert dan ook om op dit moment niet al versoepelingen door te voeren,” schrijft de minister.

De Jonge zegt dat het kabinet dit advies volgt, waarbij ‘de nu geldende maatregelen worden gecontinueerd’. “Begin november is een nieuw wegingsmoment voorzien, waarop het kabinet […] zal besluiten welke maatregelen al dan niet gecontinueerd moeten worden om de druk op de zorg beheersbaar te houden.”

Som kunnen we niet nalopen

“Het OMT denkt dat er nog eens 4500 IC-opnames kunnen komen. De som kunnen we niet nalopen,” klaagt Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) op Twitter.

“83 procent is volledig gevaccineerd. Vaccinatie zou toch opname voorkomen?” vraagt Agema. “Wat zegt dit over de kwaliteit van de vaccins?”

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet