Zondag kunnen we zonder 1,5 meter afstand naar een vol restaurant of theater, kondigde zorgminister Hugo de Jonge donderdag feestelijk aan op social media. “Met het coronatoegangsbewijs kan dat veilig,” beweerde hij stellig.

De minister werd tot de orde geroepen door Fleur Agema (PVV). “Nee,” reageerde het Tweede Kamerlid. “Vanaf zaterdag komen we – gevaccineerd of ongevaccineerd – er niet meer in zonder QR-code.”

“Hou toch op met die eeuwige mooipraterij!” vervolgde ze. “Geen nepnieuws verspreiden. Het coronatoegangsbewijs is niet veilig in het geval van gevaccineerden. Zij kunnen het nog steeds krijgen en doorgeven.”

Volkomen legaal

De Jonge plaatste ook nog een filmpje over een bibliotheek in Katwijk waar ze mensen helpen met allerlei digitale problemen en bijvoorbeeld het installeren van de CoronaCheck-app. “Met het coronatoegangsbewijs kunnen we veiliger samenkomen. Vanaf zaterdag heb je hem op meer plekken nodig. Niemand mag buiten de boot vallen, dus: geen smartphone of kom je er niet uit? Bijna alle bibliotheken bieden hulp,” aldus de minister.

Agema benadrukte nog eens: “Géén nepnieuws verspreiden, Hugo de Jonge. Gevaccineerden kunnen het nog steeds krijgen en doorgeven.”

Ze wijst erop dat de vermoedelijke bron van 160 ‘besmettingen’ in de discotheek Aspen Valley in Enschede volkomen legaal binnenkwam. Bezoekers moesten bij de ingang bewijzen dat ze gevaccineerd of coronavrij waren.

4.8
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet