De Holocaust begon niet met vernietigingskampen. Het begon met propaganda, bangmakerij, zondebokken maken en segregatie, schrijft Amy Mek op Rairfoundation.com.

Thierry Baudet, leider van de Nederlandse populistische partij Forum voor Democratie (FFD), veroorzaakte verontwaardiging bij het establishment toen hij het discriminerende beleid van zijn regering ten aanzien van de ongevaccineerden vergeleek met dat van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In een bericht op Twitter verklaarde Baudet verleden week zondag (14-11-2021): “De situatie van nu ís met de jaren ‘30 en ‘40 te vergelijken. De ongevaccineerden zíjn de nieuwe joden, de wegkijkende uitsluiters zíjn de nieuwe nazi’s en NSB-ers. There, I said it.”

Baudet’s uitspraken zijn een reactie op een nieuwsbrief van opiniepeiler Maurice de Hond, waarin hij zijn zorgen uit over het kabinetsvoorstel om alle ongevaccineerden te weren van bepaalde locaties.

De Hond, die Joods is, herkent hetzelfde patroon van langzame, systematische uitsluiting van mensen dat “de ervaringen van mijn ouders uit een periode die de zwartste bladzijde uit onze geschiedenis is” nabootst.

Het was voorspelbaar dat links onmiddellijk de aanval inzette op de populaire leider. Demissionair vicepremier van Nederland en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde Baudets uitspraken “walgelijk, totaal ongepast en zeer kwetsend voor veel mensen”. Ook Sigrid Kaag, fractievoorzitter van de linkse Democraten 66, zei op Twitter: “Hij doet ernstig afbreuk aan het gezag en de waardigheid van de Kamer. Ik schaam me daarvoor.”

Om de onthutsende waarheid in de uitspraken van Baudet verder te illustreren, riepen velen op tot zijn gevangenneming.

Het ontmenselijken van de ongevaccineerden

Het is gevaarlijk om mensen (de ongevaccineerden) te kwalificeren als zondebokken, bronnen van ziekte, of profiteurs, legt de FvD partij uit. Historisch gezien waren (en zijn) er uitgebreide en overtuigende voorbeelden van het genocidale draaiboek die allemaal beginnen met de politieke en sociale ontmenselijking van de “aanstootgevende” bevolking.

Baudet’s partij beschreef in detail dat in de aanloop naar en tijdens WO2, gewone Duitsers zo verblind waren door propaganda dat ze de jacht op de Joden zelfs toejuichten. Ze waren zo erg gehersenspoeld dat ze zich moreel verplicht voelden om de langzame en ellendige ondergang van onschuldige mensen en families te helpen vergemakkelijken. De parallellen met het huidige beleid zijn schokkend.

Volgens Hugo de Jonge hebben alleen gevaccineerden hun sociale verantwoordelijkheid genomen. Ongevaccineerden zijn “asociaal” en verdienen het daarom om uit de samenleving te worden gezet. Verder doet iedereen die zich laat prikken dat belangeloos “voor een ander”. Wie zich niet laat prikken “leeft alleen voor zichzelf”.

Volgens de staatspropaganda doden ongevaccineerden de gevaccineerden door ziekenhuisbedden in te nemen en goede gevaccineerden te verhinderen een operatie te ondergaan.

Schokkende parallellen

Zes miljoen Joden stemden er niet mee in om in gaskamers te sterven. Het begon met kleine, weloverwogen stappen.

Baudet vergeleek de systematische uitsluiting van de ongevaccineerden met de uitsluiting van de Joden in de jaren 1930 en 1940. Schokkend genoeg is er veel gelijkenis in de manier waarop de Joden werden behandeld in de jaren voor de oorlog. Er is ook deze overeenkomst in de “maatregelen” die werden genomen. Al op 1 april 1933 organiseerde de Duitse staat een boycot tegen Joodse ondernemers en beroepsbeoefenaren. In september 1935 nam de staat een uitgebreide en beperkende wetgeving aan inzake nationaliteit en staatsburgerschap. Joden werden met deze wetten buiten de “Duitse volksgemeenschap” geplaatst.

In Nederland begon het toen Joden op 1 juli 1940 werden verboden om bij de luchtbeschermingsdienst te werken. Dit werd gevolgd door een verbod voor Joden om in overheidsdienst te werken. Daarna waren Joden niet meer welkom op Amsterdamse markten. In november werd bekend dat Joodse ambtenaren zouden worden geschorst; zij zouden later op 21 februari 1941 worden ontslagen. Op 7 januari werd het Joden verboden bioscopen te bezoeken. Een paar dagen later moeten alle Joden zich laten registreren. Op verschillende openbare plaatsen verschijnen borden met de tekst “Joden niet gewenst”.

Lockdown voor Joden

Oostenrijk en Nederland hebben onlangs lockdowns ingevoerd voor alleen de ongevaccineerden. Ook Nederland kende in het verleden alleen lockdowns voor Joden. Baudet’s FvD partij heeft de maatregelen die tegen de Joden werden genomen vóór WO2 in detail beschreven:

10 januari 1941: Verplichte registratie in Nederland van alle personen “geheel of grotendeels van joodschen bloede”.

12 maart: Joodse studenten mogen niet meer aan de universiteit studeren. Joden mochten niet langer een eigen bedrijf hebben.

1 mei: Joodse artsen krijgen een verbod om niet-Joden te behandelen

1 april: Joden mogen in Haarlem niet meer naar binnen in cafés, restaurants, bioscopen, theaters, bibliotheken en zwembaden.

31 mei: Joden kregen een verbod om zwembaden en stranden te bezoeken. Ook mochten zij in sommige badplaatsen geen kamers meer huren en geen openbare gelegenheden in die gebieden meer bezoeken.

1 september: Voor joodse studenten wordt het verboden om reguliere scholen en onderwijsinstellingen te bezoeken.

15 september: Voor Joden werd het verboden om parken, dierentuinen, cafés, restaurants, bibliotheken, hotels, theaters, bioscopen en musea te bezoeken. Ook mochten Joden niet langer reizen of verhuizen zonder een vergunning. Vanaf dit moment verschenen er ‘Verboden voor Joden’ borden in het straatbeeld.

20 oktober: De Joodse Raad werd verplicht alle Joden in Nederland te registreren. Ook kwam er een nieuwe verordening die het joden verbood bepaalde beroepen uit te oefenen.

22 oktober: Joden moeten niet-joodse verenigingen en stichtingen verlaten.

5 december: Alle niet-Nederlandse joden moeten zich melden voor ‘vrijwillige emigratie’.

9 januari: Openbaar onderwijs voor joden werd verboden.

23 januari 1942: Persoonsbewijzen van Joden worden voorzien van de letter ‘J.’

3 mei: Invoering van de Jodenster, waarmee het lot van de Joden in
Nederland is bezegeld.

5 juni: Er komt een volledig reisverbod voor Joden.

12 juni: Joden mogen op bepaalde tijden niet meer buiten winkelen en slechts een beperkt aantal winkels binnengaan. Ook mochten zij niet meer sporten.

30 juni: Avondklok ingesteld. Joden moeten tussen 8 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens thuis zijn.

6 juli: Joden mogen niet langer niet-joden bezoeken.

De overeenkomsten met de huidige ongevaccineerden in Nederland en vele landen wereldwijd zijn schokkend. Wetten worden uitsluitend veranderd om het vaccinatiebeleid uit te voeren, waardoor ongevaccineerden in dezelfde angstaanjagende positie terechtkomen als de Joden in het Europa van de jaren dertig. De ongevaccineerden worden in veel landen al ontslagen, wat de Nederlandse premier, Mark Rutte, ook als wet probeert door te voeren. Mensen zonder vaccinatiepas, of “Groen Paspoort” (zoals het in een groot deel van Europa wordt genoemd), mogen niet meer met het openbaar vervoer reizen. In Canada mogen de ongevaccineerden zelfs hun land niet meer uit.

Oostenrijk probeert zo’n twee miljoen ongevaccineerden aan een lockdown te onderwerpen. Nu stelt de staat vaccinaties verplicht voor de hele bevolking. Bekijk de volgende clips van Oostenrijkse politieagenten die toezien op de naleving van de lockdown voor de ongevaccineerden:

Austrian Police Officers Monitoring Compliance with the Lockdown for the Unvaccinated:

Auschwitz is niet uit de lucht komen vallen

Begin vorig jaar hield de 94-jarige overlevende van Auschwitz, Marian Turski, een toespraak tijdens de herdenking van de 75e verjaardag van de bevrijding van het kamp. De Pool, die in 1944 in het kamp gevangen zat, had een waarschuwing: Herken de tekenen. “Auschwitz is niet uit het niets ontstaan. Dus men zou kunnen zeggen, zoals wij in het Pools zeggen: was niet een impliciete vanzelfsprekendheid.”

Het nazi-kamp kwam niet uit de lucht vallen, herinnerde hij zijn publiek, maar was het eindpunt van een proces dat begon met uitsluiting: van bankjes in het park, levensmiddelenwinkels, koren, zwembaden en sociale verenigingen. Zodra zij een nieuwe realiteit van stigmatisering, segregatie en uitsluiting hadden gevestigd, was het een gemakkelijke volgende stap om die minderheid van nog meer rechten te beroven, te ontmenselijken en op brute wijze uit te roeien.

“Maar pas op, pas op, we beginnen er al aan gewend te raken om te denken, dat je iemand kunt uitsluiten, stigmatiseren, vervreemden van iemand. En langzaam, stapje voor stapje, dag na dag, zo raken mensen langzamerhand vertrouwd met deze dingen. Zowel de slachtoffers als de daders en de getuigen, diegenen die wij omstanders noemen, beginnen gewend te raken aan de gedachten en ideeën, dat deze minderheid die Einstein, Nelly Sachs, Heinrich Heine en de Mendelssohns heeft voortgebracht, anders is, dat zij uit de samenleving kunnen worden verbannen, dat zij vreemde mensen zijn, dat zij mensen zijn die ziektekiemen, ziekten en epidemieën verspreiden. Dat is verschrikkelijk, en gevaarlijk. Dat is het begin van wat zich snel kan ontwikkelen.”

Turski, die samen met zijn familie in het getto van Lodz werd gedwongen en later naar Auschwitz werd gedeporteerd, riep mensen op om niet onverschillig te blijven wanneer mensen worden gediscrimineerd en “telkens wanneer een regering reeds bestaande, gemeenschappelijke sociale contracten schendt.”

De overlevende smeekte mensen om trouw te blijven aan zijn Elfde Gebod: Wees nooit een toeschouwer. Vervolgens richtte hij zich tot zijn dochters en kleinkinderen en waarschuwde hen om “de grondwet te verdedigen, uw rechten te verdedigen, uw democratische orde te verdedigen, de rechten van minderheden te verdedigen” en bovenal: “Gij zult niet onverschillig zijn.” Turski legde uit: “Als u zelfgenoegzaam wordt, zal voor u het weet een soort Auschwitz plotseling uit het niets verschijnen en u en uw nakomelingen overkomen.”

Bekijk de krachtige toespraak van Marian Tursk:

Warning From an Auschwitz Survivor: ‘Recognize the Signs’

De Holocaust is niet begonnen met vernietigingskampen. Het begon met propaganda, bangmakerij, zondebokken maken en segregatie. Helaas zijn de vergelijkingen met nazi-Duitsland uit de jaren ’30 en ’40 terecht. Laat niemand u iets anders wijsmaken.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Thierry Baudet legt het kwaad bloot

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet