Er is nog veel onduidelijk over de nieuwe coronavariant die in Zuid-Afrika is ontdekt. Deze COVID-variant heeft opmerkelijk veel mutaties. In Zuid-Afrika lijkt Omikron de oorzaak van een recente toename aan besmettingen. De eerste keer dat de variant werd geïdentificeerd, was op 23 november in Zuid-Afrika. Dat gebeurde bij het bestuderen van monsters die tussen 14 en 16 november waren genomen. Op 25 november (HIER) zei de minister van Volksgezondheid in Zuid-Afrika, Joe Phaahla, dat hij denkt dat de variant de oorzaak is van de exponentiële toename aan Covid-besmettingen die de dagen ervoor in het hele land had plaatsgevonden.

Kort daarna bleek Omikron ook in o.a. Nederland en België op te duiken. Er werd toen, net als in meerdere andere landen, een inreisverbod vanuit landen in zuidelijk Afrika ingesteld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Omikron inmiddels geclassificeerd als een ‘zorgwekkende variant’, nadat het eerst had verklaard, dat Omikron geen direct gevaar vormde…

Deze nieuwe variant heeft een ‘zeer ongewone verzameling van mutaties’, zegt microbioloog Sharon Peacock van de Universiteit van Cambridge. Zo zitten er meer dan dertig mutaties in het spike-eiwit, het deel van het virus dat op menselijke cellen inwerkt; mutaties die het virus mogelijk helpen om ongezien langs ons immuunsysteem te glippen. Dat zou Omikron makkelijker overdraagbaar en moeilijker te behandelen maken, stelt het Britse Agentschap voor Gezondheidsbeveiliging (HSA). Maar… DE ORGANISATIE MELDT.. DAT DIT NIET BEWEZEN IS..!  (HIER).

Momenteel weet NIEMAND wat de mutaties voor gevolgen hebben. Er is alleen ANGST, HEEL VEEL ANGST.. Aangewakkerd door Hugo de Jonge, die met zijn mantra ‘ vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren’, verder niets hoeft te doen.. De ideeën over de impact van Omikron zijn tot dusver gebaseerd op wat bij eerdere coronamutaties bleek. EN NIET OP LABORATORIUMTESTS.

Volgens viroloog Wendy Barclay van het Imperial College in Londen ‘weten we niet echt’ of de mutaties de effectiviteit van vaccins beïnvloeden. Wel voegt ze daaraan toe dat de vele aanpassingen op het spike-eiwit in theorie gevolgen hebben voor de effectiviteit van de antilichamen die vaccins produceren.

x


X

Fake-paniek rondom Omikron..?!!

2021 WantToKnow.nl/be

x

Dr. Angelique Coetzee is voorzitter van de South African Medical Association (Sama) en liet onlangs in een radio-interview met gastheer Tom Swarbrick, van een Brits radioprogramma, dat er geen reden tot paniek is, rondom de Omikron-variant. Dat hij vertrouwen moet hebben in de medische deskundigen in Zuid Afrika, die de Omikron-variant van COVID-19 bestudeerden. Het zijn daar geen domme mensen. Natuurlijk kan het Omikron-virus zich verder muteren, maar het gaat om de essentièle basis. Dr. Coetzee krijgt alom lof toegezwaaid van medisch deskundigen over de hele wereld.. ´LATEN WE ONSZELF OPJENNEN DOOR ANGST EN ONBEVESTIGDE GERUCHTEN´, of zijn we reëel en staan we met voeten op de grond..?

Dr. Coetzee, behoorde tot de eerste artsen, die alarm sloegen over deze nieuwe stam en is er nog steeds stellig van overtuigd, dat de nieuwe stam ‘ veel milder’ is dan eerdere Covid-19 varianten. Ze gaf in het interview toe, dat het aantal patiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met complicaties, als gevolg van Covid-19 toeneemt, maar beweerde dat de meesten binnen vijf dagen herstelden. Dr. Coetzee hierover:

Er is geen reden waarom u ons niet zou kunnen vertrouwen als we u zeggen dat het een milde ziekte is. Het is niet nodig om veel van de milde gevallen in het ziekenhuis op te nemen. De meeste patiënten herstellen binnen ongeveer vijf dagen, of ze nu kind of oudere zijn, gevaccineerd of niet gevaccineerd. Dit is een voorbeeld uit het echte leven.”

Op sociale media kwamen er reacties op het interview, waarbij sommigen beweerden dat Coetzee gastheer Tom Swarbrick had ‘onderwezen’ Simpel door de woorden: “Er is geen reden waarom je ons niet kunt vertrouwen als we tegen je zeggen ‘het is een milde ziekte’ !” 

Coetzee vertelde de BBC eerder dat patiënten met Omicron wel ‘ongewone symptomen’  vertonen, die enigszins verschillen aantonen met de Delta-variant. Een van haar mannelijke patiënten, ongeveer 33 jaar oud, vertelde haar, dat hij al een paar dagen moe was met lichaamspijnen en een lichte hoofdpijn. Ze zei dat de patiënt geen keelpijn had, maar eerder een ‘schrapende keel’ en dat hij niet hoestte of zijn smaak verloor.

Tijdens zijn recente staatsbezoek aan Ghana bekritiseerde de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa de reisverboden van het Verenigd Koninkrijk (HIER) en andere landen, waaronder enkele Afrikaanse landen. Hij duidde ze als ‘ hypocriet, hard en niet gestaafd door de wetenschap’ . Hij omschreef de beperkingen zelfs als ‘reisapartheid’.. Ramaphosa:

“Helaas, en het moet gezegd, hebben ze associaties met wat wij in SA kenden als het ‘swart gevaar’ Het is een term in het Afrikaans die door onze vroegere onderdrukkers werd gebruikt om de blanke bevolking bang te maken voor de vermeende dreiging van de overheersing door de zwarte meerderheid, en om zichzelf aan de macht te houden.”

* * *

Source: wanttoknow.nl

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet