Ik denk dat de coronapas goed is. Met het grote aantal mensen dat nog bevattelijk is, is het verstandig om die code nog even vast te houden, zei beddenbaas Ernst Kuipers woensdag bij Jinek. Op de vraag hoelang de pas dan nog nodig zal zijn antwoordde Kuipers: “De hele winter. Tot april of mei bijvoorbeeld.”

Hij zei ook dat de tweedeling wordt veroorzaakt door de mensen die zich niet laten vaccineren. “Alle maatregelen die we nu doen – of het nu gaat om het gebruik van zo’n app, of het testen – die doen we allemaal omdat we nog niet voldoende vaccinatie- en beschermingsgraad hebben,” aldus Kuipers.

“Op het moment dat je richting de 95-97 procent vaccinatiegraad gaat, kun je al die maatregelen gewoon laten,” beweerde hij. “Dan hoeven we niet meer te testen, dan hoef je niet meer te limiteren met hoeveel mensen bij elkaar, dan hoef je geen app meer te gebruiken, niks.”

“Dat doen we alleen maar om te zorgen dat er niet te veel onbeschermde mensen tegelijkertijd besmet raken,” zei Kuipers.

Geen énkele kritische vraag

Hij krijgt op social media een stortvloed aan kritiek over zich heen. “Ernst Kuipers die pleit voor de coronapas tot het eind van aankomend voorjaar omdat een vaccinatiegraad van 95-97 procent niet is gehaald. En ernstige stigmatisering van ongevaccineerden als gevaar voor de volksgezondheid – ongelofelijk wat een waanzin,” zegt docent en filosoof Raisa Blommestijn.

Gitarist Luc Oggel voegt toe: “Geen énkele kritische vraag van Jinek aan Ernst Kuipers. Die mag gewoon zonder belemmering verkondigen dat de coronapas tot volgend voorjaar moet blijven als niet een vaccinatiegraad van 95-97 (!) procent wordt behaald (waar eerst 70 voldoende was).”

Parallelle wereld

Auteur en spreker Hans van Tellingen constateert dat de hoogleraar in een parallelle wereld leeft. “Hij wil 97 procent van de mensen gevaccineerd, anders blijven er ‘maatregelen’ zoals QR. Heer Kuipers: ga alstublieft wat anders doen dan dit,” schrijft hij.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet