Herhaalde boosters kunnen de immuunrespons nadelig beïnvloeden, waarschuwt het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het agentschap is sceptisch over het herhaaldelijk toedienen van boosterprikken om de drie, vier maanden.

In sommige landen, waaronder Israël en Chili, krijgen mensen al een vierde prik. “We hebben nog geen data gezien die deze aanpak ondersteunt,” zei hoofd vaccinatiestrategie van het EMA Marco Cavaleri tijdens een persconferentie. Herhaaldelijke vaccinatie is volgens hem geen duurzame langetermijnstrategie.

Natuurlijke booster

Volgens het EMA kunnen herhaaldelijke boosters het immuunsysteem overbelasten. Cavaleri zei dat de omikronvariant als een ‘natuurlijke booster’ kan werken, waarbij heel veel mensen natuurlijke weerstand opbouwen.

Ook de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat het bestrijden van de pandemie met boosters geen levensvatbare strategie is. “Een vaccinatiestrategie gebaseerd op herhaalde boosters van de eerste vaccins heeft weinig kans om geschikt of levensvatbaar te zijn,” aldus een WHO-expertgroep.

Kamervragen

“Dat is einde coronatoegangsbewijzen!” reageert PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Forum voor Democratie gaat hierover Kamervragen stellen. “Volgens het EMA hebben boosterprikken een verzwakkend effect op het immuunsysteem. Terwijl OMT en kabinet vasthouden aan alsmaar nieuwe prikrondes raadt het agentschap aan om coronavaccinatie in te richten zoals bij de griep,” schrijft de partij.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet