<a href="https://i1.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2021/06/Pink-Floyd-Another-Brick-In-The-Wall2.jpg?fit=800%2C560&ssl=1" data-caption="© Pink Floyd – Another Brick In The Wall, Part Two (Official Music Video), screenshot YouTube”>
© Pink Floyd – Another Brick In The Wall, Part Two (Official Music Video), screenshot YouTube

Helge Braun, chef-staf van bondskanselier Angela Merkel, heeft een debat in de Duitse politiek aangewakkerd nadat hij zei dat beperkingen voor ongevaccineerden “noodzakelijk kunnen zijn” als het aantal besmettingen met Covid-19 de komende maanden blijft stijgen, bericht dailyexpose.co.uk.

Chef-staf Helge Braun vertelde de krant Bild am Sonntag dat hij niet verwacht dat er een nieuwe lockdown zal plaatsvinden in Duitsland, maar dat ongevaccineerde mensen de toegang kan worden ontzegd tot locaties zoals restaurants, bioscopen of sportstadions “omdat het restrisico te hoog is.”

“Gevaccineerde mensen zullen zeker meer vrijheden hebben dan ongevaccineerde mensen,” zei Braun, eraan toevoegend dat dergelijk beleid legaal zou zijn omdat “de staat de verantwoordelijkheid heeft om de gezondheid van zijn burgers te beschermen.”

Eerder deze maand zei Braun dat veel gebieden die in het verleden volledig gesloten waren, open moeten blijven voor de gevaccineerde bevolking.

De voorgestelde maatregelen zijn tot in de kern tiranniek en veroorzaken alleen maar verdeeldheid – zelfs binnen Angela Merkel’s eigen Christendemocratische partij – wat te zien was nadat Braun zijn opmerkingen had gemaakt.

In reactie hierop zei Armin Laschet, de kandidaat die Merkel zal vervangen als leider van Duitsland, dat hij zich voorlopig verzet tegen formele of informele vaccinatie-eisen. Dit suggereert natuurlijk alleen maar dat hij, als hij wordt verkozen, hij beperkingen zal invoeren.

Laschet vertelde de Duitse omroep ZDF op zondag: “Ik geloof niet in verplichte vaccinaties en ik geloof niet dat we mensen indirect onder druk moeten zetten om zich te laten vaccineren.”

“In een vrij land heb je recht op vrijheid, niet alleen voor specifieke groepen.”

Laschet vervolgde echter met de opmerking dat als de vaccinatiegraad in Duitsland in de herfstmaanden te laag blijft, andere opties kunnen worden overwogen, “maar niet nu.”

Ongeacht een officieel vaccinatiemandaat krijgt de gevaccineerde Duitse bevolking nu al een voorkeursbehandeling. De gevaccineerden krijgen VIP-toegang tot restaurants en bars waarvoor anders een recente negatieve Covid-19-test nodig zou zijn.

Momenteel verspreidt de naar verluidt zeer overdraagbare deltavariant zich in Duitsland, wat Duitse politici ertoe heeft aangezet de mogelijkheid te bespreken om verplichte Covid-vaccins in te voeren voor specifieke beroepsgroepen, waaronder medisch personeel. Dergelijke voorschriften zijn nog niet ingevoerd.

In de afgelopen weken zijn de Duitse vaccinatie-inspanningen aanzienlijk vertraagd, wat heeft geleid tot discussies over de vraag hoe degenen die het vaccin nog niet hebben gehad, kunnen worden aangemoedigd dit alsnog te doen. Bij het ter perse gaan heeft meer dan 60 procent van de Duitse bevolking ten minste één dosis gekregen, terwijl meer dan 49 procent volledig is gevaccineerd.

Angela Merkel heeft nieuwe vaccinatie-eisen “op dit moment” uitgesloten, maar voegde daaraan toe: “Ik sluit ook niet uit dat hier over een paar maanden anders over kan worden gesproken.”

Andere verkozenen steunden ook het idee van vaccinatie-eisen, waarbij de gouverneur van Baden-Württemberg, Winifried Kretschmann, een lid van de Groenen, stelde dat de deltavariant en andere mutaties vaccinatie-eisen later aantrekkelijker zouden kunnen maken.

Karl Lauterback, een gezondheidsdeskundige van de centrum-linkse sociaal-democraten, sprak zich uit voor mogelijke beperkingen. Hij vertelde de Suddeutsche Zeitung dat uiteindelijk een van de enige overgebleven opties om nieuwe varianten te bestrijden zal zijn “de toegang tot ruimten waar veel mensen samenkomen” te beperken tot diegenen die ofwel gevaccineerd zijn ofwel hersteld zijn van het virus.

Anderen keerden zich echter onmiddellijk tegen de opmerkingen van Braun die op zondag werden gemaakt. Sommigen uitten hun scepsis over de doeltreffendheid van dergelijke beperkingen, terwijl anderen waarschuwden voor de verdeeldheid en discriminatie die een vaccinpaspoort zou kunnen veroorzaken.

Marco Buschmann, fractievoorzitter van de pro-zakelijke Vrije Democraten, zei tegen de krant RedaktionsNetzwerk Deutschland dat er stimulansen moeten worden ingevoerd “om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad te bereiken”.

Maar hij voegde eraan toe dat het opleggen van vaccinatiebeperkingen aan ongevaccineerden “een schending van hun grondrechten zou zijn” als ongevaccineerden die getest zijn of hersteld zijn van het virus, geen groter gevaar vormen dan gevaccineerden.

Hoewel de opmerkingen van Braun hebben geleid tot een aanzienlijk debat onder Duitse politici over vaccinatievereisten, zou het niet verrassend zijn om te zien dat een dergelijk mandaat wordt uitgevoerd, aangezien veel landen over de hele wereld proberen de rechten van de ongevaccineerden te beperken.

In Frankrijk heeft premier Macron voor alle Franse burgers vaccinpaspoorten ingevoerd die verplicht zijn voor de toegang tot bars, cafés, restaurants, vervoer en toegang tot grote evenementen.

In het Verenigd Koninkrijk is het Covid-vaccin momenteel vrijwillig, behalve voor werknemers in zorginstellingen, maar in september zullen vaccinpaspoorten worden ingevoerd, wat betekent dat het Britse publiek volledig gevaccineerd zal moeten zijn om toegang te krijgen tot nachtclubs en andere grote evenementen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Coronaregime: Duitsland schaft onschendbaarheid eigen woning af, de politie kan op elk moment elke woning binnenvallen

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet