Op 1 december vorig jaar nam de Tweede Kamer de motie-Omtzigt aan over een onafhankelijk academisch onderzoek naar de oversterfte. Wetenschappers hebben kritiek op de overheid en vinden dat de data over oversterfte naar buiten gebracht moeten worden, schrijft het Duitse internetmagazine Telepolis.

Hoogleraar Ronald Meester en gezondheidseconoom Eline van den Broek-Altenburg schrijven in een opiniestuk voor de Volkskrant dat de oorzaak van de oversterfte zo snel mogelijk achterhaald moet worden.

In de afgelopen maanden zijn er volgens het CBS veel meer mensen overleden dan normaal. In alle leeftijdsgroepen stierven meer mensen dan verwacht, maar de stijging is het grootst in de leeftijdsgroepen boven de 65 jaar.

Riskant

Komt het door corona, uitgestelde zorg of door de massale vaccinaties? Meester en Van den Broek-Altenburg schrijven: “Recent onderzoek toont aan dat het op basis van de huidige gegevens niet uit te sluiten is dat vaccinaties naast beschermend ook tot op zekere hoogte riskant zijn boven de 65 jaar.”

Ze wijzen ook op onrust in de samenleving. “Alleen wanneer we meer weten over de mogelijke oorzaken van de hoge sterfte, kunnen we mogelijk de onrust wegnemen en de juiste politieke, medische en maatschappelijke beslissingen nemen.”

Februari

Het RIVM laat intussen weten dat de eerste resultaten van onderzoek naar oversterfte in Nederland naar verwachting begin februari naar buiten komen. Het instituut voert het onderzoek uit samen met het CBS.

Door data over sterfte en doodsoorzaken van het CBS naast informatie van het RIVM over de vaccinatiestatus van mensen te leggen, kan gekeken worden of er een verband is tussen vaccinatie en oversterfte.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet