Een nieuwe kredietkaart genaamd Doconomy werkt nu samen met Mastercard. Hiermee kunt u – of anderen in het systeem – uw persoonlijke CO2-budget bijhouden bij elke aankoop die u doet. De kaart blokkeert uw uitgaven wanneer deze het CO2-maximum bereiken dat voor u is vastgesteld. Deze kredietkaart volgt op een studie in het tijdschrift Nature in augustus 2021, waarin wordt opgeroepen tot “persoonlijke koolstofemissierechten” die de CO2-uitstoot van individuen zouden monitoren via slimme meters en traceer apps. De persoonlijke koolstofemissierechten houden ook de voedselconsumptie bij voor rantsoenering. Toekomstige kredietscores kunnen gebaseerd zijn op zowel de browse-geschiedenis als de schuldengeschiedenis. De nieuwe CO2-monitoringkaart van Doconomy biedt naar eigen zeggen 90 miljoen consumenten inzicht in hun CO2-voetafdruk en streeft ernaar om in november tijdens COP26 1 miljard gebruikers te bereiken. Op dit moment is het vrijwillig, maar het doel is om een verplicht monitoringsysteem op te zetten, vergelijkbaar met het Chinese programma voor sociale kredietscores, schrijft Paul Watson.

Bereid u voor op een sociaal kredietsysteem in Chinese stijl met scores voor uw persoonlijke uitgaven en de invloed daarvan op “klimaatverandering”. Een nieuwe creditcard genaamd Doconomy, is gelanceerd die “werkt in nauwe samenwerking met Mastercard” en een alliantie met de UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) is nu beschikbaar, zodat u uw persoonlijke CO2-budget kunt monitoren op elke aankoop die u doet.

De nieuwe CO2-monitoring Mastercard, Doconomy genaamd, werd gelanceerd om “alle gebruikers in staat te stellen hun impact te volgen, te meten en te begrijpen door hun CO2-voetafdruk bij elke aankoop te presenteren”. Op de creditcards staat de slogan “DO. Everyday Climate Action” en hebben een persoonlijke belofte op de achterkant van de kaart die zegt: “Ik neem verantwoordelijkheid voor elke transactie die ik doe om de planeet te helpen beschermen.” Op de Mastercards staat ook het VN-logo “Global Climate Action”.

Het World Economic Forum prijst Doconomy.

“Velen van ons zijn zich ervan bewust dat we onze ecologische voetafdruk moeten verkleinen, maar advies om dat te doen kan vaag lijken en het bijhouden van een overzicht is moeilijk. DO controleert en snijdt de uitgaven af wanneer we onze CO2-limiet bereiken,” schrijft het World Economic Forum op de Doconomy CO2-monitoring website.

De Doconomy creditcard website legt uit: “Waarom zou onze CO2-uitstoot niet net zo zichtbaar zijn als het vet-, suiker- en zoutgehalte op ons voedsel dat we kopen? Dit soort informatie zou geen luxe moeten zijn waar consumenten voor betalen, maar een essentieel onderdeel van elke aankoop.” De website beschrijft hoe de creditcard consumenten zal helpen “hun impact te begrijpen door hun koolstofvoetafdruk bij elke aankoop te presenteren.”

Mathias Wikström, de CEO van Doconomy, legt uit: “Het verminderen van koolstofuitstoot moet door alle partijen als prioriteit worden beschouwd. Bij Doconomy zijn we er trots op dat we de impact van onze levensstijl op de planeet kunnen aantonen en onderwijzen… De financiële sector heeft een enorme efficiëntie ontwikkeld. Nu kan diezelfde kracht de planetaire kwetsbaarheid aanpakken.”

Deze nieuwe CO2-monitoring kredietkaart volgt op de hielen van de nieuwe studie in het tijdschrift Nature in augustus 2021 waarin wordt opgeroepen tot “persoonlijke koolstofemissierechten” die de CO2-uitstoot van individuen zouden monitoren door middel van slimme meters en traceer apps.

De nieuwe CO2-monitoringskaart van Doconomy gaat er prat op dat het begonnen is “90 miljoen consumenten inzicht te geven in hun koolstofvoetafdruk.” De creditcard is gelanceerd met als doel “het opleiden van alle consumenten rond informatie over de impact op het klimaat als een eerste stap naar het aanjagen van bewustzijn rond de klimaatcrisis.” De Doconomy CO2 creditcard website claimt dat het “het grootste initiatief is dat ooit door een bank is genomen om haar gebruikers te onderwijzen over de impact van consumptie.”

“In nauwe samenwerking met Mastercard, die een wereldwijde standaard zet voor koolstofberekeningen bij alledaagse transacties, en andere koplopers zoals Klarna in het bankwezen, wil Doconomy 1 miljard gebruikers bereiken tegen COP26 in november,” legt de Doconomy CO2 creditcard website uit.

“Bedrijven, consumenten en gemeenschappen moeten samenwerken om de significante veranderingen door te voeren die nodig zijn om klimaatverandering effectief aan te pakken” zegt Jorn Lambert, Mastercard Chief Digital Officer. “De Mastercard Carbon Calculator informeert consumenten over de CO2-voetafdruk van hun aankopen, zodat zij bewustere uitgavenbeslissingen kunnen nemen en kunnen bijdragen aan bosherstel. Door duurzaamheid te verankeren in de structuur van ons bedrijf, kunnen we de kracht van ons netwerk ontsluiten en miljarden consumenten en partners bereiken, om positieve verandering voor het milieu te creëren”, voegt Lambert toe.

Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action bij het VN-secretariaat voor klimaatverandering, was vol lof over de CO2-monitoringcreditcard. “Waar het hier echt om gaat, is de beschikbaarheid van informatie. Je kunt zeker niet verwachten dat mensen hun gedrag veranderen en klimaatactie ondernemen als ze niet weten wat hun klimaatvoetafdruk is of wat hun consumptie vertegenwoordigt. Nu deze gegevens dankzij het uitstekende werk van de partners gemakkelijk toegankelijk zijn, worden burgers in staat gesteld slimme beslissingen te nemen en verantwoordelijk te handelen, en kan dit een belangrijke culturele verschuiving teweegbrengen rond klimaatactie”, schreef Svennigsen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet