“ONGEVACCINEERDEN AAN HET GAS”

De column die u gaat lezen is propaganda. Ja, dat klopt… propaganda. Het is geen politieke satire of commentaar, of objectief nieuws of informatie, of onbevooroordeelde, geverifieerde wetenschappelijke feiten. Het is propaganda, puur en simpel, schrijft CJ Hopkins.

Dat is geen bekentenis, een disclaimer of een waarschuwing. Ik schaam me er niet voor dat ik propaganda schrijf. Bijna alles wat je ziet en leest op het internet, en in kranten, en op televisie, en in studieboeken, en romans, en op reclameborden, en overal elders, is propaganda. Er is niets mis met propaganda. De vraag is wie het doet, en waarom ze het doen. Hier is de definitie in het Cambridge Woordenboek:

“informatie, ideeën, meningen of beelden, die vaak slechts een deel van een argument geven, die worden uitgezonden, gepubliceerd, of op een andere manier verspreid met de bedoeling de mening van mensen te beïnvloeden”

Dat is wat de column die u leest is … een poging om de mening van mensen te beïnvloeden. Natuurlijk is dat niet alles wat het is. Niets is ooit maar één ding. Maar het is absoluut propaganda. En zo is al het andere dat u vandaag zult lezen.

Het spijt me vreselijk als dit als een schok komt, maar er bestaat geen “objectief” fantasieland waarin niemand u ergens van probeert te overtuigen of u onder druk probeert te zetten of op een andere manier probeert te beïnvloeden om iets te doen. Het bestaat niet, deze “objectieve” droomwereld, waar “gezaghebbende bronnen” “de feiten” rapporteren, waar “de feiten” worden “geverifieerd” door “neutrale” “factcheckers,” waar ex-NSA en CIA spionnen worden ingehuurd als commentatoren door MSNBC en CNN omdat ze om “de waarheid geven,” waar “wetenschap” immuun is voor manipulatie. Deze fantasie is het alibi van autoritairen, sekteleiders en allerlei andere controlefreaks, en van de mensen die zij hebben gehersenspoeld om erin te geloven.

Iedereen – en dan bedoel ik letterlijk iedereen – probeert je ergens van te overtuigen of van te doordringen. Je vrienden, familie, collega’s, je baas, adverteerders, lobbyisten, overheidsfunctionarissen, de media, artiesten, leraren, dokters, journalisten, bloggers, Twitter bots, enz. Dit is geen reden voor paranoia. Het is een natuurlijk onderdeel van menselijk sociaal gedrag. Het gebeurt op dit moment terwijl je deze zin leest. Ik probeer je ergens van te overtuigen. Zo dadelijk ga ik je aansporen om iets te doen.

Zo creëren wij collectief de “werkelijkheid”, door elkaar over te halen en te beïnvloeden, of door ons te laten overhalen en beïnvloeden, meestal door machtige ideologische krachten die niets om ons geven en ons alleen maar willen controleren, maar ook door elkaar, moment na moment, met elk woord dat we spreken en elke actie die we ondernemen.

Elke keuze die we maken is een reclameboodschap, een politieke verklaring, een geloofsbelijdenis… een kleine bijdrage aan een kunstwerk dat we collectief creëren, en dat is wat “werkelijkheid” is. Jij en ik doen dat op dit moment. Ik doe mijn best om je te beïnvloeden, en jij beslist of je me dat laat doen, of je me vertrouwt … of we dezelfde “werkelijkheid” delen.

Dit proces (of deze onderhandeling, zo u wilt) is nooit eindigend, en er is geen ontkomen aan. Doen alsof het niet gebeurt – dat we niet samen de “werkelijkheid” creëren met elke keuze die we maken – is kinderachtig, en is bijzonder gevaarlijk in een tijd als deze, waarin een nieuwe vorm van totalitarisme over de hele wereld wordt uitgerold. Dit is niet het moment om ons terug te trekken in fantasieën. Zoals ik in deel I van dit stuk opmerkte, zijn we in een propagandaoorlog verwikkeld, en we zijn aan het verliezen. GloboCap is een nieuwe “werkelijkheid” aan het fabriceren, een gepathologiseerde-totalitaire “werkelijkheid”. Of je accepteert het, en schikt je ernaar, of je verzet je ertegen. Dat zijn de keuzes. Er zijn geen andere keuzes.

Goed, nu we dat duidelijk hebben gemaakt, laten we het nu over de propaganda hebben, en wat ik jullie dringend verzoek te doen.

Ik denk dat de jongeren dit een “meme” noemen. Het is iets wat iedereen kan doen. Maak een tweet of een post als deze, met je naam, gezicht, land, en details, welke beperkingen ook voor jou gelden. Gebruik de hashtag. Laat het circuleren. Moedig anderen aan hetzelfde te doen. Noem niet eens het virus of de “vaccins.” Focus op het totalitarisme. Maak het zichtbaar. Maak het persoonlijk. We moeten de Nieuwe Normalen de gezichten laten zien van de mensen die ze demoniseren, omdat we ons niet willen bekeren tot hun nieuwe “realiteit”.

Nee, het zal de fanatici niet het minste verschil maken, maar de meesten zijn geen fanatici. De meesten van hen zijn gewoon bang en verward, en volkomen mindfucked … als in hun hersenen werken niet. Letterlijk. Ze zijn niet langer in staat om na te denken. Daag ze uit, en ze zullen ofwel agressief worden, ofwel robotisch propaganda tegen je beginnen te herhalen als de leden van een enorme sekte. Iedereen die met hen te maken heeft gehad (en ik heb het gevoel dat u dat waarschijnlijk wel heeft gehad) weet dat ze totaal onbereikbaar zijn met feiten, argumenten en elementaire redeneringen, om nog maar te zwijgen van gezond verstand, en daarom heb ik dat grotendeels opgegeven en richt ik me op propaganda.

Propaganda heeft deze mensen geprogrammeerd, en propaganda kan hen deprogrammeren … of tenminste hun huidige programmering verstoren, al is het maar voor even, misschien zelfs genoeg om hen aan het denken te zetten, wat ertoe zou kunnen leiden dat zij de officiële “werkelijkheid” in twijfel gaan trekken … wat, zoals elke deprogrammeur van sektes je zal vertellen, de eerste stap is op weg naar het loskomen van de sekte.

Ja, het is maar een foto en wat woorden, maar als u twijfelt aan de kracht van visuele propaganda, bedenk dan eens wat GloboCap in de betrekkelijk korte tijdspanne van 17 maanden heeft bereikt. Zij hebben een nieuwe officiële ideologie (met andere woorden, een nieuwe “werkelijkheid”) opgelegd aan samenlevingen over de hele wereld.

Serieus, denk daar eens even over na… zij hebben letterlijk een nieuwe wereldwijde “werkelijkheid” ingevoerd. Zij hebben dit voornamelijk gedaan met propaganda, waarvan veel visuele propaganda, die functioneert op een oerinstinctief niveau. Ze hebben het publiek overspoeld met beelden van ziekte, ziekenhuizen, patiënten aan beademingsapparatuur, lijkzakken die in dodentransporten worden opgestapeld, massabegrafenissen, en mensen die dood op straat vallen. Ze dwongen iedereen om medisch uitziende maskers te dragen en een steeds veranderende reeks zinloze, paranoïde therapierituelen uit te voeren om een sfeer van “dodelijke infectie” te creëren. In feite veranderden ze de hele planeet in een onontkoombare pandemie-theaterproductie waarin de geterroriseerde artiesten ook het publiek zijn. Ze deden dit vooral met visuele propaganda, beelden en waargenomen gedrag. (De onzin die de Nieuwe Normalen ons robotisch voorschotelen is niet bedoeld om te geloven; het is bedoeld om uit het hoofd te worden geleerd en woordelijk te worden herhaald, zoals religieus dogma, of het script van een klantenservice-vertegenwoordiger).

En, als je denkt dat jouw tweet of post er niet toe doet… wel, het is nu ongeveer 48 uur geleden dat ik de mijne plaatste, en duizenden mensen over de hele wereld doen mee met hun eigen tweets en posts. (OffGuardian verzamelt er hier een aantal en nodigt mensen uit om hun stem toe te voegen). Twitter onderdrukt de #NewNormal hashtag en plaatst “gevoelige inhoud” waarschuwingen op de tweets. Fanatieke Nieuwe Normalen, woedend omdat ze de gezichten te zien krijgen van de mensen die ze demoniseren, schreeuwen beledigingen, doodsverwensingen, bedreigingen, spot en ander venijnig misbruik naar ons, en eisen dat de autoriteiten ons censureren, en doen wanhopige pogingen om ons te laten verdwijnen door de hashtag toe te voegen aan willekeurig gebrabbel.

Dat zou niet gebeuren als onze stemmen er niet toe deden.

Wat we doen is in feite een online versie van klassieke geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. We verstoren het nieuwe officiële narratief, de officiële ideologie, de officiële “realiteit”, al is het maar een beetje, en maar voor even. Doe mee. Negeer de fanatieke Nieuw Normalen die ons haat op het internet toeschreeuwen. Onderbreek de “pandemie-theater” voorstelling. Maak het nieuwe totalitarisme zichtbaar. Maak het persoonlijk … voor hen, en voor ons.

Als u een herinnering nodig heeft aan wat er op het spel staat, bovenaan staat een recente foto van een fraaie graffiti van een onbekende locatie ergens in Nieuw Normaal Duitsland. Voor degenen onder u die geen Duits lezen, het vertaalt zich als … “Ongevaccineerden aan het gas”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De propagandaoorlog (en hoe deze te bestrijden)

Volg Frontnieuws op Telegram

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!