Een video geplaatst op social media toont een Israëlische McDonald’s die weigert klanten te bedienen als ze geen Green Pass hebben, een gezondheidscertificaat dat wordt gebruikt om mensen te identificeren die een COVID-19 vaccin hebben ontvangen, bericht Thecovidworld.com.

Volgens Fox Business verklaarde McDonald’s Israël dat de restrictie alleen geldt op locaties in winkelcentra. Het beleid werd onthuld nadat de video viraal ging op social media.

In de virale video, opgenomen in een McDonald’s in Beit Shemesh, is een klant te zien die op het touchscreen tikt om een bestelling te plaatsen. Wanneer echter wordt gevraagd om verificatie van het Green Pass certificaat, en de klant kiest het antwoord “Don’t Have”, wordt het scherm automatisch gereset, waardoor de bestelling van de klant wordt geannuleerd.

Een woordvoerder van McDonald’s Israël bracht kort daarna een verklaring uit waarin stond dat het bedrijf zich alleen houdt aan de noodwet- en regelgevingswetten van de regering.

“De Israëlische regering heeft noodverordeningen uitgevaardigd die de verkoop van voedsel op een eetgelegenheid zonder een ‘Green Pass’ verbieden, en McDonald’s Israël voldoet aan de wet en heeft dienovereenkomstig gehandeld.”

Het Green Pass-systeem in Israël ontzegt mensen ook de toegang tot andere openbare gelegenheden zoals cafés, sportscholen en theaters. De geautomatiseerde voedselkiosk van McDonald’s zou echter het eerste voorbeeld kunnen zijn van een machine die is voorgeprogrammeerd om de service te stoppen voor ongevaccineerde mensen – of op zijn minst voor degenen die het toenemende aantal verplichte doses COVID-19 vaccin niet hebben genomen.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

13 verontrustende geheimen die McDonald’s verbergt voor het publiek

Volg Frontnieuws op Telegram

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet