Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdag tijdens de persconferentie dat je schuldig bent aan de maatregelen die aan de gemeenschap worden opgelegd als je je niet hebt laten vaccineren.

“De afgelopen dagen wordt vaak gezegd dat het coronatoegangsbewijs voor mensen die niet gevaccineerd zijn een grotere beperking betekent dan voor mensen die zich wel hebben laten vaccineren,” zei De Jonge. “Want zij moeten zich elke keer opnieuw laten testen als ze op stap gaan.”

“Een grotere beperking van hun vrijheid dus,” vervolgde hij. “Zeker, dat is zo, zij moeten meer moeite doen, maar die kleine moeite, laten we eerlijk zijn, valt echt in het niet bij de beperkingen die aan de hele samenleving worden opgelegd door de keuze van een kleine groep om zich niet te laten vaccineren.”

Later herhaalde hij nog eens: [het coronatoegangsbewijs] staat echt in geen verhouding tot de beperkingen die we ons allemaal moeten getroosten vanwege die kleine groep die zich niet laat vaccineren.

Discriminatoir beleid

De minister krijgt veel kritiek. “Hugo de Jonge vraagt solidariteit? Stop dan met ongevaccineerden als zondebok aan te wijzen om je wanbeleid te verdoezelen. Wanbeleid is de reden van tekorten in het ziekenhuis, niet ongevaccineerden,” schrijft jurist Ghislen Nysten.

“Je hebt 1,5 jaar geen moer gedaan om de capaciteit uit te breiden,” gaat hij verder. “En dan gaan Rutte en De Jonge wat geld vrijmaken om gemeentes te paaien om discriminatoir beleid uit te rollen én meer positieve tests te creëren? Dat geld moet naar opschaling in de zorg, niet naar het afdwingen van de coronapas!”

Ontzettend foute man

Fysiotherapeut Auke Wagenmakers stelt: “Oh, schoolmeester De Jonge je zegt dus écht dat mensen die niet gevaccineerd zijn de vrijheid van mensen die wél gevaccineerd zijn beperken! Wat een ontzettend foute man ben je!”

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!