VVD-Kamerlid Aukje de Vries vroeg woensdag in de Tweede Kamer aan coronaminister Hugo de Jonge of het extra geld dat het kabinet beschikbaar wil stellen, ook ingezet kan worden voor de handhaving van QR-codes.

De Jonge zei dat er al meer is opgetreden door burgemeesters dan in voorgaande weken. “Dat zie je aan het aantal sluitingen en het aantal lasten onder dwangsom. Het aantal ingrijpende maatregelen is gewoon aanzienlijk hoger dan daarvoor,” zei hij.

Beveiligers en controleurs

“Tegelijkertijd zien we ook dat de grootste winst die we nog kunnen behalen, in de controle op de QR-codes zit door ondernemers. Daarom zijn we met de sector en de koepelorganisaties uitgebreid in gesprek gegaan over wat we zouden kunnen doen om die controle te verbeteren,” aldus De Jonge.

De minister voegde toe dat hij 34,5 miljoen euro per maand gaat vrijmaken. “Dat is inderdaad in te zetten voor de handhaving. Bijvoorbeeld beveiligers en controleurs. Dat is juist de reden dat we die 34,5 miljoen beschikbaar stellen,” zei De Jonge.

1,42 miljard euro na drie jaar

Podcaster Yorien van den Hombergh van Opiniez.com becijferde: “34,5 miljoen euro per maand voor handhaving. Dat is 12 keer 34,5 = 414 miljoen euro per jaar. Voor handhaving? Dat is na drie jaar Rutte IV 1,42 miljard euro. Voor handhaving??”

Het nieuwe kabinet is daarnaast van plan om structureel ruim 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan de zorg. Dat is volgens het coalitieakkoord nodig om ‘met het oog op de lange termijn’ de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen.

4.5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet