Honderd procent van de mensen die eerder is gevaccineerd zal de boosterprik moeten halen om een omikron-golf in ziekenhuizen te voorkomen, zei zorgminister Hugo de Jonge maandag na het corona-overleg.

Hij zei dat we ‘zoveel mogelijk mensen die boosterprik moeten laten halen’. “Het is niet nice to have, het is need to have. We zien uit gedragsonderzoeken dat zo’n 80 procent van de mensen die ook z’n eerste vaccinaties heeft gehad, bereid zou zijn tot het halen van die boosterprik. Dat is te weinig,” zei De Jonge.

“Als het inderdaad maar 80 procent is, dan zul je zien dat de golf in de ziekenhuizen hoger wordt. Zo plat is het. En als we willen dat die golf in de ziekenhuizen lager wordt, dan moet iedereen die z’n eerste vaccinaties heeft gehaald ook gewoon die boosterprik komen halen.”

Opmerkelijk genoeg zei De Jonge ook: “Natuurlijk is het een domper dat we nu zo de kerst ingaan, maar we moeten uit voorzorg handelen. We weten veel nog niet, ook hoe ziekmakend de mutant is. Dat gaan we ontdekken.

Op social media schrijft De Jonge dat ‘je de booster écht nodig hebt om beschermd te zijn tegen de omikronvariant’.

Zaterdag zei RIVM-baas Jaap van Dissel dat we nog niet weten of een booster überhaupt werkt tegen omikron. NU.nl vroeg aan hem: “Meneer Van Dissel, u had het over de metafoor dat omikron een andere jas aan heeft en twee prikken van het vaccin helpen daar dus niet tegen, maar een booster dan weer wel terwijl dat dezelfde prik is. Hoe zit dat?”

Waarop Van Dissel antwoordde: “Ja dat is een hele interessante vraag, het korte antwoord is: dat weten we nog niet.”

4.9
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet