Zorgminister Hugo de Jonge deed dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie een opmerkelijke uitspraak over ongevaccineerden.

“En hecht je zo vreselijk aan je recht, je vrijheid om nee te zeggen tegen vaccinatie? Daar leg ík me niet bij neer. Want dat recht, die vrijheid kan nooit belangrijker zijn dan het recht van een ander om niet ziek te worden, het recht van een ander op een plek in het ziekenhuis, het recht van de ander om z’n onderwijs, z’n onderneming of z’n leven gaande te houden,” zei De Jonge.

Premier Rutte keek opzij en knikte bevestigend.

Dit is absoluut maligne

“Een zeer ongepaste en kwalijke uitspraak. Iedereen is de baas over zijn of haar eigen lichaam. Dat Hugo een vaccinatie neemt is zijn goed recht, maar laat andere mensen met rust,” schrijft Belang van Nederland, de partij van Kamerlid Wybren van Haga.

Neuroloog Jan Bonte voegt hieraan toe: “Dit kan niet alleen meer een ontstellende domheid, een grenzeloze zelfoverschatting of zuiver narcisme zijn. Dit is absoluut maligne. Een immens groot gevaar voor de rechtsstaat. Dat het zover zou komen in Nederland.”

We weten waar ze wonen

Het is niet voor het eerst dat De Jonge opmerkelijke uitspraken doet over ongevaccineerden. Eind vorige maand zei de minister in de Eerste Kamer: “We weten inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen. We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren.”

Tijdens de vorige persconferentie over de coronamaatregelen gebruikte De Jonge de slogan ‘wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm’.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Een gedachte over “De Jonge: ‘Hecht jij zo vreselijk aan je vrijheid om nee te zeggen tegen vaccinatie? Daar leg ík me niet bij neer’”
  1. Ik zie ten diepste geen verschil met Joseph Mengele. De Jonge is een zeer gevaarlijk man. Het ‘vaccin’ is een killer, zal dood en verderf zaaien de komende jaren. Als ik moet kiezen tussen mijn eigen leven of dat van anderen (wat trouwens niet aan de orde is, De Jonge spreekt alleen maar onwaarheden over het gevaar van ongeprikten, onder miskenning van doorbraakinfecties, om niet meer te noemen), dan kies ik voor mijn eigen leven. Dat is waar het om gaat bij ongeprikt willen zijn en blijven. De ongeprikte heeft het volste recht, hoeft zich nergens schuldig om te voelen, alle internationale verdragen en codes staan achter hem. Het liefste zou hij hebben dat niemand die prik is gaan halen. Uit naastenliefde.

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet