Minister De Jonge van Volksgezondheid bracht donderdagmiddag een bezoek aan het Medisch Centrum Leeuwarden om te praten met ‘ongevaccineerden die nu spijt hebben dat ze geen coronaprik hebben gehad’. Hij kreeg een rondleiding door het ziekenhuis.

De Jonge schrijft hierover op Twitter: “Het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis is niet gevaccineerd. Zo zonde, zo onnodig.”

Dat is dus geen 90 procent zoals u eerder steeds beweerde

Hij wordt tot de orde geroepen door Kamerlid Fleur Agema (PVV). “Weer fact free politics van de minister van VWS,” bijt ze hem toe. “We weten niet welk deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is, want dat wordt niet bijgehouden.”

De Jonge voegt toe dat ‘een kleine minderheid’ ongevaccineerd is en dat uit deze minderheid ‘het overgrote merendeel’ van de ziekenhuisopnames komt. Hij beweert dat vier van de vijf IC-patiënten en drie van de vier ziekenhuispatiënten niet gevaccineerd zijn.

Agema: “Dat is dus geen 90 procent zoals u eerder steeds beweerde toen er nog geen onderzoek was gedaan.”

Hoe kan dit?

“Als vaccinatie ziekenhuisopname voorkomt en de kans daarop met 33 keer vermindert, hoe kan een kwart van de coronapatiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen dan gevaccineerd zijn?” vraagt ze aan De Jonge.

Ook de media schrijven dat een kwart van de mensen die door corona in het ziekenhuis terechtkomen volledig gevaccineerd is.

De Nijmeegse artsen Jona Walk en Bert Mulder van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) hebben data verzameld over de vaccinatiestatus van mensen die met corona worden opgenomen. In de maand oktober is het aandeel volledig gevaccineerden bij de covidopnames 77,8 procent.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet