De linkse regering van Italië sluit zich nu aan bij degenen die burgers verplichten zich te identificeren met COVID-19 vaccinpassen om te kunnen reizen en zich in openbare gelegenheden te kunnen bevinden. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken van het land en leider van de conservatieve Lega-partij bekritiseert de regering voor het “ruïneren van het leven” van de Italianen, bericht samnytt.se.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken van het land en leider van de conservatieve Lega-partij bekritiseert de regering voor het “ruïneren van het leven” van de Italianen.

In verschillende landen zijn de burgerlijke vrijheden ernstig beknot met de coronapandemie als argument. De maatregelen zijn in strijd met de fundamentele democratische beginselen van vrijheid, men is van mening dat deze restricties noodzakelijk zijn om de verspreiding van de ziekte een halt toe te roepen.

De laatste stap is nu om de de bevolking in twee lagen te verdelen, waarbij degenen die tegen het virus zijn ingeënt een deel van hun rechten en vrijheden terugkrijgen, terwijl de andere bevolkingsgroep daarvan verstoken blijft. Waarbij men zich in de openbare ruimte op beveel van de politie of andere controleurs moet identificeren met een COVID-19 vaccinpas, iets dat velen associëren met totalitaire dictaturen en als storend ervaren.

Velen die zich niet kunnen of willen laten vaccineren

Veel burgers hebben geen tijd gehad of zijn om uiteenlopende redenen, waaronder medische, niet in staat geweest zich te laten vaccineren. Een grote groep maakt zich ook zorgen over het feit dat zij zich blootstelt aan de risico’s van ernstige bijwerkingen die worden gemeld voor deze experimentele vaccins, die niet volgens de normale praktijk naar behoren zijn getest en goedgekeurd.

Na de aankondiging door onder meer Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk van de verplichte identificatie aan de hand van een paspoort om openbare gebouwen te bezoeken, zijn er wijdverspreide publieke protesten geweest. Nu daagt ook de Italiaanse regering de burgers uit door dergelijke dwangwetten in te voeren.

Uitgebreide beperkingen voor de ongevaccineerden

Naar restaurants, discotheken, bioscopen, theaters, concerten, musea, badhuizen en andere “openbare evenementen binnenshuis” gaan, alsmede vliegen of met de trein reizen, is voortaan alleen nog toegestaan voor die Italianen die zich kunnen legitimeren en kunnen aantonen dat zij twee of drie injecties tegen COVID-19 hebben gekregen. De maatregel wordt gerechtvaardigd met het argument dat het de mutatie van het virus, bekend als de Deltavariant, kan helpen stoppen.

De regering voert ook aan dat, hoewel het sociale ongelijkheden creëert waarbij sommige mensen sociale privileges krijgen waarvan anderen worden uitgesloten, het nog steeds beter voor de economie is dat bepaalde mensen openbare plaatsen mogen bezoeken dan dat niemand dat mag.

Leider van ’s lands grootste partij kritisch

Matteo Salvini, leider van de conservatieve en pro-Italië Lega – nu de grootste partij van het land – en minister van Binnenlandse Zaken in de vorige regering, is echter kritisch over het besluit van de huidige linkse regering:

“Ik wil niet het leven ruïneren van miljoenen Italianen die geen tijd hebben gehad om hun tweede of derde dosis vaccin te nemen,” zei hij in een commentaar aan de media toen het besluit over de verplichte COVID-19 vaccinpassen werd aangekondigd.

Als de regering het besluit door het parlement krijgt, zoals de meeste indicaties suggereren, zal zij vanaf 1 augustus wat zij het “groene paspoort” heeft genoemd, invoeren.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Duitsland voert medische apartheid in

Volg Frontnieuws op Telegram

Door Jason

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!