myPic

Afgelopen week stuurden twee intensivisten een brandbrief uit met een belangrijke oproep: “Help nu mee om de aandacht van de politiek op de zorg gericht krijgen. De focus zou juist moeten liggen bij het opleiden, behouden en koesteren van ONS zorgpersoneel – als de volksgezondheid voorop staat, dient de overheid dáár in te investeren!”

Lees de brandbrief van ‘Verzorg de zorg’ en teken de petitie!

We delen een stukje uit de brief maar raden je zeer aan de hele brief te lezen:

“Al jaren wordt er fors bezuinigd in de zorg. Tegelijkertijd is er een toenemend tekort aan vooral verpleegkundigen. Geen wonder dat de zorg nu overbelast is.

Het stelselmatig negeren van het welzijn van de zorgmedewerkers is vragen om een zorgcrisis, die is nu dan ook ophanden.

We proberen die zorgcrisis af te wenden met een testmaatschappij en een controle app. Maar dit helpt de zorg niet. Het zijn geen duurzame investeringen. Bovendien vergroten ze de ongelijkheid en het ongenoegen in de samenleving. Daadwerkelijke investeringen in de zorg blijven ondertussen achterwege. Als medici voelen wij de noodzaak op te komen voor de algehele zorg.

  1. De Intensive-Care-zorg staat op springen!
  2. Deze spanningen zijn niet veroorzaakt door een coronavirus; het is het resultaat van jarenlange uitholling van de zorg.
  3. De coronamaatregelen hebben de zorg juist niet geholpen.
  4. Geld moet anders besteed worden: aan de zorg zelf!

Het is voor ons een pijnlijke vraag hoe het kan dat er nu per direct 5000 boa’s worden opgeleid om de QR-code te controleren, terwijl het zou gaan om een tijdelijke maatregel tot november? Dit is, in onze optiek, verspild gemeenschapsgeld dat aan de zorg besteed had moeten worden.

De maat is vol. Het moment is nu aangebroken dat de verschillende beroepsgroepen in de zorg de handen ineenslaan. Dit is het moment om de zorg grondig te hervormen en daarbij de mensen die direct rondom onze patiënten staan een sleutelrol te geven.”

Aldus intensivisten drs. A. Lahaije en drs. S. de Lange, zij stuurden een brandbrief naar de Kamer om aan te geven dat het zo niet langer kan.
www.verzorgdezorg.nl 

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet