In december 2019 werd bekend dat de Bill and Melinda Gates Foundation financiering heeft verstrekt voor een project dat tot doel heeft de vaccinatiegeschiedenis van een persoon op te slaan in een voor het blote oog onzichtbaar kleurstofpatroon dat onder de huid wordt toegediend.

Deze “gespecialiseerde kleurstof” die samen met een vaccin zou worden toegediend, zou het mogelijk maken de volledige vaccinatiegeschiedenis van een persoon “in de patiënt” op te slaan, zonder dat een paspoort of ander document nodig is.

De onderzoekers suggereren dat deze nieuwe injectiemethode vooral zou dienen om ontwikkelingslanden te helpen, waar traditionele medische dossiers zeldzaam of onbestaand zijn.

In het nieuwe “Covid”-tijdperk, waarin de meeste regeringen spreken over het uitoefenen van een grotere controle op de vaccinatie van de bevolking, krijgt dit project van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) – dat grotendeels wordt gefinancierd door Gates – echter een nieuwe betekenis, aldus westernjournal.com.

“Opslag van medische dossiers, toegang en controle is een belangrijk onderwerp met vele mogelijke benaderingen,” zegt Mark Prausnitz, voorzitter van chemische en biomoleculaire engineering aan Georgia Tech, die niet bij het onderzoek betrokken was.

“Deze studie presenteert een nieuwe aanpak waarbij de patiënt zijn medische geschiedenis in de huid opslaat en op een minimaal invasieve en elegante manier controleert,” voegt hij eraan toe.

Robert Langer, een onderzoeker van het MIT-project, zegt: “Het is mogelijk dat deze ‘onzichtbare’ benadering op een dag nieuwe mogelijkheden kan creëren voor gegevensopslag, biosensoren en vaccintoepassingen die de manier waarop gezondheidszorg wordt verleend kunnen verbeteren, met name in de ontwikkelingslanden.”

Screenshot met de sponsors van het project, waarvan de belangrijkste sponsor de Bill & Melinda Gates Foundation is (MIT.edu)

Methodologie

De kleurstof maakt gebruik van nanokristallen die bekend staan als quantum dots. De stippen stralen een licht sub-infrarood licht uit dat een bepaald type smartphone kan lezen.

Het materiaal wordt niet geïnjecteerd met een injectiespuit, maar gebruikt een patch met micronaaldjes van 1,5 millimeter lang, die oplossen wanneer de kleurstof in de huid wordt toegediend.

Tests met menselijke kadaverhuid toonden aan dat smartphonecamera’s kwantumpuntpatronen konden detecteren na maximaal vijf jaar gesimuleerde blootstelling aan de zon, aldus het MIT-bericht.

De onderzoekers hebben deze vaccinatiestrategie ook getest bij ratten, waarbij gebruik werd gemaakt van micronaaldpleisters die de quantumdots samen met een poliovaccin toedienden. Zij ontdekten dat deze ratten een immuunrespons genereerden die vergelijkbaar was met de respons van ratten die een traditioneel geïnjecteerd poliovaccin hadden gekregen.

“Deze studie bevestigde dat het opnemen van het vaccin met de kleurstof in de microneedle patches geen invloed had op de werkzaamheid van het vaccin of ons vermogen om de kleurstof te detecteren,” zegt MIT-wetenschapster Ana Jaklenec.

Verdenkingen

Op 17 juli tweette de conservatieve activiste Candence Owens de verklaring van het MIT met het nieuws: “Vandaag heb ik vernomen dat Bill en Melinda Gates de ontwikkeling hebben gefinancierd van een methode om medische gegevens onder de huid van een patiënt vast te leggen op hetzelfde moment dat een vaccin wordt toegediend. Onderzoekers van het MIT hebben dit bereikt met kwantum-gebaseerde koperdots. Zo interessant!”

Dat “Zo interessant” kan ironisch geïnterpreteerd worden, als wat kan er mis gaan?

Er waren ook andere Twittergebruikers die het nieuws echode, dat hoewel het van 2019 is, vooral de laatste dagen viraal gaat.

Het vaccinpaspoort – dat in het grootste deel van Europa al wordt toegepast – stuit in sommige landen op verzet uit vrees dat het een discriminerend instrument zou kunnen worden.

Wie bijvoorbeeld het experimentele COVID-19 niet wil nemen, zal zich waarschijnlijk niet vrij kunnen bewegen, reizen, naar een concert of theater gaan of waar hij of zij maar wil.

Dit is geen samenzweringstheorie, het is iets reëels, wat op sommige plaatsen al gebeurt. Hetzelfde met deze kleurstof onder de huid, het is ook niet louter een “theorie”, het is een soort “onzichtbare tatoeage” die al is getest en -toevallig- eind 2019, samenvalt met het verschijnen van het virus.

Is er een betere manier om iemands vaccinstatus te controleren door gewoon zijn huid te scannen?

Volgens MIT-wetenschapper Ana Jaklenec zou de kleurstofmethode vooral nuttig kunnen zijn voor het opsporen van vaccins die meerdere doses vereisen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Kanker “kaapt” uw cellen en keert uw lichaam tegen zichzelf, net als mRNA Covid-19 vaccins

Volg Frontnieuws op Telegram

Door Jason

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte !!!

Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL

Hartelijk welkom ! je inschijving is binnen,

Er is een 404tje op getreden sorry.

Het nieuws, maar dan anders. will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.