Miljardair Bill Gates denkt niet dat de pandemie rond het einde van 2022 voorbij zal zijn. Dat zei hij in een telefonisch interview met The Times of India. Nu de wereld weet dat zij kwetsbaar is voor een pandemie moet er volgens Gates ‘enorm veel onderzoek’ worden gedaan naar nieuwe instrumenten.

Hij zei ook dat er zoveel fabrieken moeten komen dat er op korte termijn genoeg vaccins voor de hele wereld gemaakt kunnen worden. Hij zei met het Duitse bedrijf BioNTech, waar hij een belang in heeft, te werken aan een hiv-vaccin gebaseerd op de mRNA-technologie. “We hebben een malariavaccin en we denken dat we een griepvaccin kunnen maken om de griep wereldwijd aanzienlijk terug te dringen.”

Binnen 100 dagen

Gates zei sommige luchtwegvirussen het liefst helemaal te willen uitroeien omdat ze kunnen muteren in een vorm die ‘de volgende pandemie kan veroorzaken’. “Ik hoop dat alle landen hier meer onderzoek naar willen doen.”

Hij zei ook dat ‘de wereld niet voorbereid was’ op de coronapandemie en dat ‘er lessen zijn geleerd’. “Bij de volgende pandemie zullen we beschikken over gigantische mRNA-fabrieken in India en de rest van de derde wereld om binnen 100 dagen vaccins voor iedereen te kunnen maken,” aldus Gates.

Opvolger van deze ‘pandemie’

“Deze vriendelijke ‘filantroop’ is alweer met de opvolger van deze ‘pandemie’ bezig. Kan onze premier de 320 miljoen euro even intrekken die hij vorig jaar heeft weggegeven aan Bill Gates?” vraagt partijleider van Vrij en Sociaal Nederland Bas Filippini.

Vorig jaar kondigde premier Rutte aan dat Nederland tussen 2021 en 2030 325 miljoen euro beschikbaar zal stellen aan GAVI, een samenwerkingsverband van onder meer Gates, de WHO en Unicef. Hij zei dat Nederland al sinds het begin ‘een trots geldschieter’ is van GAVI.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!