Eind mei stelde het Forum voor Democratie onder leiding van Thierry Baudet een parlementaire vraag over de betrekkingen tussen kabinetsleden en het World Economic Forum van Klaus Schwab. “We kregen ontwijkende of zelfs geen antwoorden op deze vragen”, aldus Pepijn van Houwelingen, bericht Freewestmedia.com.

De partij stelde vorige maand nieuwe vragen en de antwoorden waren nogal teleurstellend voor degenen die menen dat er geen sprake is van buitenlandse inmenging in de Nederlandse politiek. “Onze ministers worden actief benaderd door het WEF en zijn er nauw bij betrokken”, aldus Van Houwelingen.

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Tom de Bruijn (D66), legde uit dat de deelname van de kabinetsleden aan de WEF plaatsvindt op uitnodiging van de WEF. En het WEF controleert hun communicatie.

WEF bepaalt wie uitnodiging krijgt

D66-fractievoorzitter Sigrid Kaag zei dat de samenleving na de Corona-crisis niet terug moet naar de wereld van weleer. “Alsjeblieft niet!” In plaats daarvan herhaalde ze: “Build Back Better!!
Als je wilt weten wat de elites voor Nederland in gedachten hebben, hoef je eigenlijk alleen maar naar ze te luisteren. Dat is het idee van met name de World Economic Foundation (WEF) en de Verenigde Naties, en in het kort komt het erop neer dat Corona moet worden gebruikt om een Great Reset door te voeren. De economieën zijn gesloopt, nu is de kans om een “groene, duurzame en inclusieve” toekomst af te dwingen.

Het WEF bepaalt zelf wie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan door het WEF gefinancierde activiteiten, zo antwoordde de minister. De mate van deelname varieert naar gelang het lid van de regering. Soms is er sprake van een eenmalige deelname aan een door het WEF georganiseerde bijeenkomst. In andere gevallen is een lid van de regering gedurende een lange periode betrokken bij een reeks activiteiten.

Minister Sigrid Kaag is een tijdje betrokken geweest bij de omgang met het globalistisch platform, evenals oud-minister Bruins met betrekking tot gezondheidsvraagstukken, aldus De Bruijn.

Inzicht in communicatie

De Bruijn stelde verder dat het kabinet bereid was om inzage te geven in de communicatie tussen het kabinet en het WEF, maar heeft dat nog niet heeft gedaan.

Baudet legde op Twitter uit dat dat het grote doel van de coronamaatregelen de Great Reset van Klaus Schab en het WEF is, niet de “volksgezondheid.”  En die Great Reset komt erop neer dat er een “neocommunistische samenleving” gecreëerd wordt waarin alles en iedereen in de gaten gehouden wordt door De Staat.

“Een transitie van de laatkapitalistische samenleving naar een neocommunistische waarin de klimaatpropaganda als een watermeloen (groen van buiten, rood van binnen) het hele leven onder bereik [van de] staat brengt en nul privacy of democratie nog bestaat,” aldus Baudet.

De Nederlandse journalist Joost Niemoller bevestigde ook de nauwe banden die sommige ministers met het WEF hadden en de slaafse houding die in het kabinet te zien was.

Baudet zei dat de website van de organisatie en Schwab’s eigen boek genaamd Covid-19: The Great Reset dit zeer gedetailleerd uiteenzetten. Ondanks het feit dat hij Schwab letterlijk citeerde, werd Baudet door de Nederlandse mainstream media een “samenzweringstheoreticus” genoemd.

De boodschap van de Great Reset die het WEF tijdens de Corona-crisis lanceerde, is gebaseerd op drie pijlers: Een “eerlijker” economie, een “groene infrastructuur” en de derde pijler is samenwerking tussen politici, bedrijven, universiteiten en farmaceutische bedrijven om te zien hoe snel een vaccin kan worden ontwikkeld. “Bedenk eens wat er mogelijk zou zijn als een dergelijke samenwerking op meer gebieden mogelijk zou zijn,” schrijft Schwab. Net als de banken heeft Big Pharma nu ook hun verliezen gesocialiseerd en hun winsten geprivatiseerd.

Het oorspronkelijke idee voor het “gezondheidspaspoort

Het “groene paspoort” wordt uitgerold als een centraal middel voor totale controle van de bevolking naar het voorbeeld van China. Net als zijn globalistische Nederlandse collega’s heeft ook de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zich uitgesproken voor een “groen paspoort”, een digitale oplossing op de mobiele telefoon, voor mensen die gevaccineerd zijn, en aangedrongen op een “zo snel mogelijke invoering op Europees niveau”.

Kurz zoekt ook actief toenadering tot Schwab. In een tweet van 15 augustus 2015 stelt hij: “Gesprek met president Schwab (bedoeld wordt de voorzitter van het WEF) en Philipp Roesler bij het WEF in Zwitserland over mogelijke samenwerking.” De voormalige Duitse minister van Volksgezondheid Rösler (FDP) was in die tijd (van 2014 tot 2017) directeur en bestuurslid van het WEF.

‘Netwerken’ met het WEF

Net als zijn Nederlandse collega’s heeft Kurz “genetwerkt” met CEO’s, controversiële politici – zoals de mislukte couppleider in Venezuela, Juan Guaidó, tegen wie een onderzoek loopt wegens hoogverraad – en ECB-president Christine Lagarde en IMF-directeur Kristalina Georgiewa. Hij is ook gezien met verschillende spelers van de nieuwe mondiale oligarchie en techbedrijven, zoals Tim Cook (Apple), Peter Voser (ABB), Varis Narasimhan (Novartis) of Kevin Sneader (McKinsey).

Kurz heeft ook een ontmoeting gehad met Jared Cohen van het Google-bedrijf Jigsaw, dat zich bezighoudt met online censuur en “extremisme”. Jigsaw beweert een kunstmatige intelligentie te hebben gecreëerd die “giftige commentaren” kan identificeren die de “beschaafde uitwisseling van ideeën” ondermijnen. Iedereen weet echter dat tech- en social-mediabedrijven actief de commentaren hebben onderdrukt van degenen die hen uitdagen.

Waarom wil het hoofd van de ECB de hele wereld vaccineren?

Christine Lagarde, het hoofd van de Europese Centrale Bank, zei onlangs dat “als we de hele wereld niet vaccineren, Covid ons zal blijven achtervolgen”.

Lagarde zei dat ze “ontsteld” was over de wereldgemeenschap omdat ze er niet in geslaagd is 50 miljard dollar bijeen te brengen om vaccins te verstrekken aan landen waar slechts twee procent van de bevolking gevaccineerd is. De ECB-cheffin twitterde: “We hebben ongeveer 6000 miljard dollar aan financiële hulp gegeven, en één procent daarvan is nodig om de wereld te vaccineren.”

Deutsche-Wirtschafts-Nachrichten meldde dat Schwab en Lagarde bijzonder close zijn: Ze kennen elkaar al 20 jaar en Schwab bezorgde Lagarde de IMF-baan, daarna de ECB-baan en in het bestuur van het WEF. Ze spreken elkaar minstens een paar keer per week. Waarom maken ze zich druk om massale vaccinatie? Geen van beiden is arts en hun opvattingen over de inentingen zijn niet gebaseerd op wetenschappelijk bewijs.

De bovenstaande tweet van Lagarde is merkwaardig omdat deze ook gericht was aan Klaus Schwab.

“Het coronavirus valt onder de verkoudheidsvirussen. Wat zou een verkoudheidsvirus van doen hebben met de voorzitter van de ECB en met het vaccineren van de hele wereld?” vraagt huisarts Els van Veen. “Let ook op de cc naar ome Klaus van het WEF.”

FVD-voorzitter Thierry Baudet stelde dezelfde vraag:

“Waarom wil het hoofd van de Europese Centrale Bank “de hele wereld vaccineren”? En waarom tagt zij Klaus Schwab in ’s hemelsnaam in deze tweet?”

Het pleidooi voor vaccinatie is geïmplodeerd

Op Terschelling heeft de gemeente het op één na hoogste vaccinatiecijfer van Nederland, maar in geen enkele andere provincie worden momenteel meer inwoners positief getest op het Coronavirus. In de provincie Friesland is het aantal “Coronabesmettingen” in een week tijd met meer dan 30 procent gestegen.

De meeste mensen testen positief op Terschelling, vooral op de Waddeneilanden. “Het is bekend dat het virus zich ook kan verspreiden onder gevaccineerde mensen”, vertelde een arts aan de Leeuwarder Courant. De arts voegde eraan toe dat de verspreiding “wel in mindere mate voorkomt”, maar hij kwam niet met gegevens die dit bevestigen.

De ouderen op de Waddeneilanden kregen begin dit jaar al hun vaccinatie en de rest van de bevolking volgde in juni – eerder dan de rest van Nederland.

Deze week heeft het Nederlandse gezondheidsorgaan, het RIVM, voor het eerst sinds het begin van de vaccinatiecampagne gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

“Fit for 55”: De EU Green Deal en de industriële ineenstorting van Europa

Volg Frontnieuws op Telegram

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!