Volgens bronnen moeten bezoekers van horeca, bioscopen en theaters vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs laten zien om naar binnen te mogen. Denk-voorman Tunahan Kuzu schrijft in een Twitter-draadje: “Al op 28 oktober 2020 hadden wij als allereerste partij door dat dit kabinet in de richting zou werken van een indirecte vaccinatieplicht.”

Hij merkt op dat de motie van Denk-Kamerlid Farid Azarkan over geen coronavaccinatieplicht met een overweldigende meerderheid werd aangenomen.

“De enige partijen die tegenstemden waren VVD en D66. Die twee maken de dienst uit, samen met een CDA-minister, die er een handje van heeft om een stortvloed aan woorden te gebruiken om recht te praten wat krom is,” voegt Kuzu toe.

Eveneens een vorm van drang

Hij wijst erop dat D66, VVD en CDA ook nog eens een eigen bijdrage willen voor het testen. “Het argument van de D66-woordvoerder is doorgaans dat er geen sprake is van een plicht als mensen ook de mogelijkheid hebben om zich te testen.”

“Een eigen bijdrage is een drempel waardoor mensen worden bewogen in de richting van een vaccin. Het verplicht stellen van een toegangstest is eveneens een vorm van drang. Ook daarover heeft de Kamer zich uitgesproken in de motie van Wilders!” benadrukt Kuzu.

Geen tweestromensamenleving

Hij zegt dat D66, VVD en CDA zich in het coronadossier doorgaans opstellen als trouwe volgers van de adviezen van het RIVM en de Gezondheidsraad totdat het ze niet uitkomt. De Gezondheidsraad definieert ‘drang’ namelijk als volgt: “Van drang is sprake wanneer iemands beslissingsruimte wordt ingeperkt of wanneer iemand zodanig wordt beïnvloed dat hij of zij feitelijk minder keuzevrijheid heeft.”

“Ben benieuwd welke gedachtekronkels we donderdag tijdens het coronadebat zullen horen van de collega’s van D66, VVD en CDA. Respecteert laatstgenoemde partij nog haar eigen stemgedrag? Respecteren de eerstgenoemden Kameruitspraken van geeneens een jaar geleden?” vraagt Kuzu, die fel tegen een tweestromensamenleving is.

Ook de motie van Azarkan over toegang tot publieke voorzieningen voor iedereen ongeacht vaccinatie- of teststatus werd aangenomen. Hij vraagt:

4.8
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!