Het OMT ziet ‘onder voorwaarden’ ruimte voor versoepelingen in de sportsector, het onderwijs en de detailhandel, schrijft het OMT volgens Haagse bronnen in het recentste advies aan het kabinet.

Een heropening van het hoger onderwijs en mbo, buitensporten, winkelen op afspraak en weer naar de kapper. Dat zijn de versoepelingen die het kabinet volgens de bronnen vrijdag aankondigt tijdens de persconferentie.

Het gaat dus om een gedeeltelijke versoepeling. Horeca en de cultuursector zouden voorlopig nog gesloten blijven. “Als er niet versoepeld wordt, breekt de pleuris uit. Maar wat er gaat komen, zal toch beperkt zijn,” zegt één van de bronnen tegen Het Parool.

Nederland wordt uitgelachen

Fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan haalt op Twitter stevig uit naar het Outbreak Management Team. “Het OMT zat met de modellen 70 procent verkeerd en dan nog volhouden! Onnavolgbaar,” schrijft hij.

“Nederland wordt uitgelachen met deze maatregelen. De cultuursector, horeca, detailhandel, onze jongeren gaan kapot,” voegt hij toe. “We hebben nog niet de helft van de IC-bedden van België. Idee om dat uit te breiden?”

Ook Fleur Agema (PVV) uit felle kritiek. “Kruimels! Waarom schoenen kopen op afspraak, terwijl je zo naar binnen loopt bij de supermarkt? Stop die onzin!” zegt ze.

Gehoorzaam geen onrechtmatige regels

SGP-Kamerlid Chris Stoffer pleit ervoor de winkels te openen. “De lockdown trekt een zware wissel op ondernemers. Het kost banen, zorgt voor lege winkelstraten en vooral heel veel zorgen en onzekerheid bij ondernemers. Net als veel lokale SGP-fracties roep ik het kabinet op om de winkels te openen,” zegt hij.

Steeds meer winkels gooien de deuren al open en meerdere gemeenten vinden dat goed, tot vreugde van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. “Mooi. Doe ook mee! Gehoorzaam geen onrechtmatige regels. Zwicht niet voor tirannen!” twittert hij.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet