Foto ter illustratie.

We zijn dankbaar voor de steun van ongeveer 20 ADF-medewerkers en legervrachtwagens om te helpen met het overbrengen van positieve gevallen en naaste contacten.”

Het Australische leger is begonnen met de gedwongen overplaatsing van bewoners van de Northern Territories naar het quarantainekamp Howard Springs in Darwin, nadat negen nieuwe gevallen van Covid-19 waren vastgesteld in de gemeenschap Binjari. De maatregel komt er nadat zaterdagavond harde lockdowns werden ingesteld in de gemeenschappen van zowel Binjari als het nabijgelegen Rockhole, bericht Newswars.com.

“Inwoners van Binjari en Rockhole hebben niet langer de vijf redenen om hun huizen te verlaten,” zei Michael Gunner, de minister-president van het Northern Territory, verwijzend naar de vijf toegestane redenen in het land om een lockdown te kunnen vermijden (voedsel en voorraden kopen, maximaal twee uur sporten, zorg of verzorging, werk of onderwijs als dat niet vanuit huis kan worden gedaan, en om gevaccineerd te worden op de dichtstbijzijnde mogelijke locatie).

“Ze mogen alleen weg voor medische behandeling, in noodgevallen, of als de wet dat voorschrijft.”

“Het is zeer waarschijnlijk dat vandaag nog meer inwoners naar Howard Springs zullen worden overgebracht, hetzij als positieve gevallen, hetzij als naaste contacten”, vervolgde hij, eraan toevoegend “We hebben al 38 naaste contacten uit Binjari geïdentificeerd, maar dat aantal zal nog oplopen. Die 38 worden nu overgebracht.”

“Ik heb gisteravond contact opgenomen met de minister-president. We zijn dankbaar voor de steun van ongeveer 20 ADF-medewerkers en legervrachtwagens om te helpen bij de verplaatsing van positieve gevallen en contacten – en om de gemeenschappen te ondersteunen. We evalueren vandaag welke extra middelen we van de Feds nodig hebben en de premier is bereid om verder te helpen – ik dank hem daarvoor.”

Kijk:

“We zijn ons bewust van het feit dat dit gevolgen kan hebben voor de geestelijke gezondheid en het algemene welzijn van de mensen,” vertelde politiecommissaris Jamie Chalkner aan NT News.

Opgemerkt moet worden dat de Northern Territories een groot percentage inheemse Australiërs herbergen. Zoals Steve Milne van de Epoch Times opmerkt:

Volgens het Australian Institute of Health and Welfare woonde in 2018-19 bijna een op de vijf inheemse Australiërs in overbevolkte woningen (18 procent), vergeleken met 5 procent van de niet-inheemse Australiërs. Hoewel dit percentage was gedaald van 27 procent in 2004, betekende het nog steeds dat naar schatting 145.340 inheemse Australiërs in 2018-19 in overbevolkte woningen woonden.

Bovendien, hoe meer afgelegen een gebied, hoe hoger het percentage inheemse Australiërs dat in overbevolkte woningen woont (26 procent in afgelegen gebieden en 51 procent in “zeer afgelegen” gebieden), vergeleken met 8 en 22 procent in niet-afgelegen gebieden.

Vijf dagen geleden vertelde NT Senator Malarndirri McCarthy aan ABC dat overbevolking in inheemse gemeenschappen een “enorm probleem” is, daarbij wijzend op de tweede cluster van nieuwe infecties in de regio – waaronder negen leden van McCarthy’s directe familie, waaronder haar zus die van Katherine naar Robinson River vloog terwijl ze onwetend COVID-19 met zich meebracht, volgens het rapport.

“Als we daar nu huisvesting konden krijgen, zou ik er bij de federale regering en de NT-regering op aandringen om daaraan te werken, maar we hebben daar natuurlijk de middelen voor nodig”, zei ze.

Van de negen nieuwe gevallen in Binjari zijn er vier vrouwen en vijf mannen, waaronder een 78-jarige vrouw die naar het Darwin Hospital is vervoerd.

Er zijn zondag geen nieuwe gevallen van COVID-19 gemeld, maar minister Gunner zei zich zorgen te maken over de “vermenging tussen huishoudens” in Binjari en Rockhole, waarvan de bevolking respectievelijk 220 en 130 inwoners telt.

Op zondag zei Gunner: “Ja, dit zijn strenge maatregelen, maar de dreiging voor levens is extreem.”

Aardige mensen…


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Schokkend lek: Canada bouwt overal interneringskampen – Wat is er aan de hand?

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet