Ab Osterhaus was de afgelopen uren trending hashtag op Twitter. Dat had te maken met een filmpje waarin hij opmerkelijke uitspraken doet over Afrika.

Op de vraag of we vanwege de omikronvariant voorzichtig moeten zijn of niet, antwoordde de viroloog: “Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn. Met name als je kijkt naar Zuid-Afrika, waar men over de top heen lijkt te zijn, daar zijn hele andere condities. Daar is het virus – de deltavariant en andere varianten – veel sneller rondgegaan omdat de vaccinatiegraad heel laag was.”

“Dus er is veel meer immuniteit in de bevolking wat dat betreft,” benadrukte Osterhaus. Hij merkte daarbij op dat de bevolkingsopbouw daar anders is dan bij ons. Ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult reageert: “Hij zegt het echt!”

Mondkapjes

De viroloog deed maandag in Op1 ook een opmerkelijke uitspraak over mondkapjes. Waarschijnlijk worden medische mondkapjes binnenkort verplicht. Hij zei dat je in Duitsland alleen met een FFP2-masker bij een benzinepomp of winkel naar binnen mag. Je wordt eruit gestuurd als je met een gewoon mondkapje binnenkomt, zei hij.

“We weten dat dit soort maskers eigenlijk niet of nauwelijks beschermen,” aldus Osterhaus, terwijl hij er een paar in zijn hand hield.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet