Foto: Pexels/Goran Grudić

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

In 2022 hadden we 1900 miljard euro in de pensioenpot en dat is in één jaar gedaald naar 1500 miljard. Er is dus 400 miljard euro verdwenen.

Dat kwam omdat pensioenfondsen verplicht moesten beleggen in staatsleningen en met een stijgende rente gaat dat onderuit, legde financieel expert Ab Flipse uit in blckbx today.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/financieel-expert-pleit-voor-pensioentribunaal-het-is-bizar-wat-er-met-ons-geld-gebeurt-1.png

“Er is 400 miljard verdwenen, het heeft nauwelijks de krant gehaald,” verzuchtte hij.

Nog een groter drama

De pensioengerechtigde, de werkenden en gepensioneerden, heeft niets te vertellen over z’n eigen pensioen. “Hij betaalt zich scheel, heeft niets te vertellen.”

Flipse merkte verder op dat er jaarlijks miljarden aan de strijkstok blijven hangen. “Het dossier is een drama en het wordt nog een groter drama.”

Het nieuwe pensioenstelsel werd er op het allerlaatste moment, voor de wisseling van de wacht, in de Eerste Kamer doorheen gedrukt. Ontzettend veel mensen verdienen heel veel geld aan de overgang naar het nieuwe stelsel, weet Flipse. Tegelijkertijd krijgen de gewone mensen nog minder rechten.

Pensioentribunaal

“Laten we een pensioentribunaal starten. Het is bizar wat er met ons geld gebeurt. Door mensen die geen verstand hebben van zaken,” benadrukte hij.

Het kan niet gebeuren dat zoveel geld verdwijnt en dat niemand z’n hand opsteekt, aldus Flipse. “Het is één groot circus van mensen die gruwelijk veel geld verdienen aan ons pensioen.”

Die 1500 miljard staat overigens voor een groot deel bij de BlackRocks. “En de BlackRocks regeren de wereld, die maken het uit.”

“Het is bizar.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
22
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *