Als een van de meest vooraanstaande medisch-wetenschappelijke tijdschriften in de wereld, deze idiotie rondom de ‘Pandemiewet’ afwijst, wat is er dan nog meer te bevragen..? (klik voor link)

WHO-‘Pandemie-verdrag’ volledig gammel…!!

2024 © WantToKnow.nl/be | bron o.a. AP en Reuters

*
Twee jaar van onderhandelingen eindigden vrijdag zonder een definitief ontwerp van een wereldwijde overeenkomst over hoe het beste om te gaan met de volgende pandemie die volgens volksgezondheidsfunctionarissen zeker zal komen. Na de COVID-19 pandemie werd de Wereldgezondheidsorganisatie gevraagd een overeenkomst op te stellen over hoe te reageren op de onvermijdelijke volgende pandemie en de misstappen en verschillen van de vorige pandemie te vermijden.

Roland Driece, medevoorzitter van de WHO-onderhandelingsraad voor de overeenkomst, liet afgelopen vrijdag weten: “We zijn nog niet waar we hoopten te zijn toen we aan dit proces begonnen.” Zoals je weet, zou een definitief ontwerpverdrag volgende week worden gepresenteerd op de Wereldgezondheidsvergadering, de jaarlijkse bijeenkomst van ministers van Volksgezondheid in Genève.

Daarbij zou D66-minister en oud-nieuwslezeres Pia Dijkstra oorspronkelijk -volledig TEGEN de wens van de TweedeKamer- haar instemming geven namens Nederland. Maar inmiddels is dat onder druk van de TweedeKamer gewijzigd naar ‘onthouding van stemming’..

Kennelijk om zijn gezicht te redden, van deze flater/mislukking, liet WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus in Genève weten, na afloop van de besprekingen:

“Dit is geen mislukking; we zullen alles proberen – in de overtuiging dat alles mogelijk is – en dit laten gebeuren omdat de wereld nog steeds een pandemieverdrag nodig heeft.”

Officieel heeft de COVID-19 p(L)andemie wereldwijd miljoenen mensen gedood, gezondheidszorgsystemen ontwricht en economieën ontwricht. Dat dit vooral te wijten is aan de vooropgezette agenda van vooral deze WHO, wordt natuurlijk niet vermeld. Het is een propagandaverhaal, waarbij Tedros de immense ongelijkheid beschrijft, tussen rijke en arme landen inzake toegang tot vaccins en andere benodigdheden als ‘een catastrofale morele mislukking’. Dat wereldwijd medisch-wetenschappelijk langzaam maar zeker de bodem onder deze hele WHO valt, is voor velen duidelijk.

Angstvallig houdt de WHO-chef echter de hoop levend, en roept luidt, dat de WHO met een plan zal komen waarmee de volgende pandemie rechtvaardiger aangepakt kan worden. Tedros hierover:

“Veel van de uitdagingen die tijdens COVID -19 een ernstige impact hadden, bestaan nog steeds.”

De WHO-covoorzitters van de onderhandelingscommissie, Driece en Precious Matsoso, gingen niet in op details over waar de gesprekken zijn vastgeloepen. Maar anderen wezen op meningsverschillen over het delen van informatie over ziekteverwekkers, intellectuele eigendomsrechten en de betaalbaarheid van vaccins. Kortom, de enorme aandacht voor deze machtsgreep in het algemeen en specifieke maatregelen in het bijzonder, zorgen ervoor, dat de WHO haar camouflage steeds verder ontmanteld zag..!

Verenigde Staten: Republikeinen op de barricades..
Sommige Republikeinse senatoren in de VS protesteerden bij de regering Biden tegen het feit dat het ontwerpverdrag uiterst gevoelige passages over ‘intellectuele eigendomsrechten’ bevatte. En Groot-Brittannië op haar beurt, zei dat het alleen zou instemmen met het verdrag als het ‘de Britse nationale belangen en soevereiniteit zou respecteren’, aldus AssociatedPress.

Jaume Vida, een senior beleidsadviseur van Health Action International vertelde, dat de WHO-onderhandelaars waarschijnlijk wel ‘het geraamte van het instrument aan de vergadering zullen voorleggen, omdat er wel overeenstemming zou zijn over de principes en de structuur’.

Agence France-Presse zei dat het een conceptovereenkomst had gezien, waarvan een groot deel was goedgekeurd, maar dat een aantal andere delen niet waren goedgekeurd. Mr. Ellen ’t Hoen (HIER), al meer dan 30 jaar advocaat op het gebied van gezondheidszorg, momenteel werkzaam bij de NGO Medicines Law and Policy, liet het Franse persbureau heel fijntjes weten:

“Misschien was de ambitie om dit in twee jaar te doen een brug te ver, het snelst onderhandelde VN-verdrag ooit.”..

* * *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *