Foto: Unsplas/DANNY G

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Een 20-jarige vrouw uit Hamburg heeft een gevangenisstraf gekregen omdat ze een migrant heeft ‘beledigd’ die betrokken was bij de groepsverkrachting van een kind. Er worden in totaal 140 mensen onderzocht wegens het uiten van ‘haatdragende taal’ tegen verkrachters.

In 2020 werd een 14-jarig meisje uit Hamburg aangevallen door meerdere groepen migranten. Het gruwelijke tafereel speelde zich af in het Stadtpark. Het meisje werd verkracht door meerdere mannen, die haar na afloop beroofden van haar portemonnee en mobiele telefoon.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/06/vrouw-die-allochtone-verkrachters-beledigt-krijgt-langere-gevangenisstraf-dan-de-verkrachters-1.png

De mannen nodigden via chatgroepen anderen uit om haar te verkrachten. Zo kon het gebeuren dat ze op één avond tot vier keer toe werd aangevallen.

Geen berouw

Er werden in totaal 11 mannen vervolgd, maar twee van hen werden vrijgesproken wegens gebrek aan DNA-bewijs. Het sperma van negen mannen werd succesvol uit het lichaam van het meisje gehaald. De mannen waren afkomstig uit Polen, Egypte, Libië, Koeweit, Iran, Armenië, Afghanistan, Syrië en Montenegro. Vijf van hen waren in het bezit van een Duits paspoort.

De mannen kregen een team van maar liefst 20 advocaten toegewezen die hun onschuld bepleitten.

Filmpjes van de verkrachting werden door de verdachten gedeeld via WhatsApp. Getuigen zeiden dat er duidelijk sprake was van verkrachting. Tijdens het proces toonden de mannen geen enkel teken van berouw. Eén van hen viel naar verluidt bijna in slaap in de rechtbank.

Vrijuit

Ondanks DNA- en WhatsApp-bewijs gingen acht van de negen mannen vrijuit. De negende man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en negen maanden.

De zaak leidde tot ophef in Duitsland. Een 20-jarige vrouw uit Hamburg schold één van de verkrachters de huid vol, waarna hij naar de politie stapte. De vrouw moet nu de gevangenis in vanwege haar uitspraken, wat betekent dat ze meer tijd in de cel doorbrengt dan acht van de negen verkrachters.

[The Publica]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *