Kansas City Chiefs v Las Vegas Raiders
LAS VEGAS, NEVADA - 07 JANUARI: Patrick Mahomes #15 van de Kansas City Chiefs rent van het veld na de eerste helft tegen de Las Vegas Raiders in het Allegiant Stadium op 07 januari 2023 in Las Vegas, Nevada. (Foto door Chris Unger/Getty Images)

Kansas City Chiefs v Las Vegas Raiders
LAS VEGAS, NEVADA – JANUARI 07: Patrick Mahomes #15 van de Kansas City Chiefs rent van het veld na de eerste helft tegen de Las Vegas Raiders in het Allegiant Stadium op 07 januari 2023 in Las Vegas, Nevada. (Foto door Chris Unger/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
5:27 PM – donderdag 23 mei 2024

Chiefs quarterback Patrick Mahomes liet onlangs weten dat, hoewel veel van zijn standpunten niet precies overeenkomen met die van Harrison Butker, hij toch Butkers keuze verdedigt om zijn mening vrij te uiten tijdens de afstudeerceremonie op de universiteit die tot controverse leidde.

Advertentie

Eerder deze maand leidde Butker, kicker voor de Kansas City Chiefs, tot kritiek nadat hij in het openbaar de pride month, abortus, geboortebeperking en werkende vrouwen besprak tijdens een toespraak op de begrafenisceremonie van het Benedictine College. 

Benedictine College is een katholieke hogeschool voor vrije kunsten in Atchison, Kansas.

Tijdens een trainingssessie van de Chiefs werd Mahomes gevraagd wat hij vond van de recente opmerkingen van Butker. 

“Er zijn bepaalde dingen die hij heeft gezegd waar ik het niet per se mee eens ben, maar ik begrijp de persoon die hij is en hij probeert te doen wat hij kan om mensen in de goede richting te leiden,” zei Mahomes, die samen met Butker drie Super Bowls heeft gewonnen. “En dat zijn misschien niet dezelfde waarden die ik heb, maar tegelijkertijd ga ik hem beoordelen op het karakter dat hij elke dag laat zien. Dat is een geweldig persoon en we blijven doorgaan en proberen elkaar op te bouwen om onszelf elke dag beter te maken. Maar aan het eind van de dag komen we samen als een team en ik denk dat dat ook helpt om die afleidingen buiten het gebouw te elimineren.”

Tijdens zijn toespraak vertelde de NFL-kicker vrouwelijke afgestudeerden dat hen de “meest duivelse” leugens waren verteld, vooral in vergelijking met mannen. Butker prees ook zijn vrouw voor het op zich nemen van de “roeping van huisvrouw.”

Terwijl verklaarde Chiefs coach Andy Reid dat hij geen commentaar wilde geven op de persoonlijke standpunten van de speler, omdat ze allebei “elkaars mening respecteren.” 

“We zijn een microkosmos van het leven,” zei Reid. “Iedereen komt uit verschillende gebieden, verschillende religies, verschillende rassen. En dus kunnen we allemaal met elkaar opschieten, respecteren we elkaars mening – en die volgen we niet per se op, maar we respecteren dat iedereen een stem heeft. [Dat is het mooie aan Amerika. En wij zijn daar, zoals ik al zei, een microkosmos van en ik zou willen dat iedereen dat zou kunnen volgen.”

De NFL gaf echter ook een verklaring vrij over de toespraak van de universiteit, waarin stond dat de bond zich niet aansluit bij de specifieke standpunten die Butker naar voren bracht. 

“Harrison Butker gaf een toespraak op persoonlijke titel. Zijn standpunten zijn niet die van de NFL als organisatie”, zei de chief diversity officer van de bond, Jonathan Beane, vorige week. “De NFL is standvastig in onze toewijding aan inclusie, wat onze competitie alleen maar sterker maakt.”

Eerder dit jaar in februari wonnen de Cheifs hun derde Super Bowl. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *