Florida GOP-vertegenwoordiger Anna Paulina Luna blijft vastberaden in haar pogingen om procureur-generaal Merrick Garland in “inherente minachting” te houden voor het Huis. In een tweet op dinsdag verklaarde Luna: “Democraten kunnen met ons mee stemmen! Geef ons de tapes! Morgen brengen we de stemming over inherente minachting naar de vloer!” Luna wil benadrukken hoe belangrijk het is dat kabinetsmedewerkers zich houden aan de eisen van het Congres.

Liefde aan Amerika en vrijheid? Bekijk Red Beach Nation Kleding – 20% KORTING met Promo Code FREEDOM

Ga advertentievrij met Premium, probeer het voor $1

De timing van Luna’s stemming blijft onzeker, omdat House Speaker Mike Johnson, een Republikein uit Louisiana, naar verluidt heeft geadviseerd om het tijdelijk uit te stellen. Een stemming om een kabinetslid in inherente minachting te houden is in bijna een eeuw niet voorgekomen.

Ter toelichting van haar standpunt, verduidelijkte Luna dat onder inherente minachting procedures, de persoon in kwestie zou worden opgeroepen door de Sergeant at Arms om te verschijnen voor het Huis, vervolgens onderworpen aan een proces door het lichaam. De gevangenneming van de persoon die zich niet aan de regels houdt, kan zowel in het Capitool als in Washington D.C. plaatsvinden

Dit streven naar inherente minachting komt in het kielzog van een eerdere stemming in juni in het door de GOP gedomineerde Huis, waarbij procureur-generaal Garland in minachting van het Congres werd gehouden. De stemming werd veroorzaakt door Garlands weigering om de geluidsopname vrij te geven van het interview van speciaal raadsman Robert Hur met Joe Biden tijdens het onderzoek naar geheime documenten.

Hoewel Hur’s rapport geen aanklacht tegen Biden indiende, vermeldde het wel dat, gebaseerd op hun interview, Biden zichzelf afschilderde als een oudere man met een slecht geheugen, waarschijnlijk sympathiek voor een jury.

Terwijl Rep. Luna verder gaat met haar plan, blijft de vraag of Democraten hun krachten zullen bundelen met de GOP in het vasthouden van de procureur-generaal in inherente minachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *