Foto: Unsplash/Artem Beliaikin

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Er is momenteel veel aandacht voor de uitbraak van het vogelgriepvirus. De WHO spreekt inmiddels van een ‘pandemie onder dieren’.

Jeremy Farrar, hoofdwetenschapper van de WHO, noemt de uitbraak van de H5N1-variant ‘enorm zorgwekkend’. Volgens hem valt niet uit te sluiten dat het dodelijke virus uiteindelijk zo evalueert dat het van mens op mens kan overgaan.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/flashback-daklozen-en-armen-sterven-na-test-met-vogelgriepvaccin-1.png

Als het ooit zover komt dat mensen elkaar kunnen besmetten, moet de wereld voorbereid zijn om ‘onmiddellijk te reageren’, aldus Farrar.

‘Effectief’

Uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw blijkt dat twee vaccins ‘effectief’ zijn tegen vogelgriep. Minister Adema noemt het een belangrijke stap in de strijd tegen het vogelgriepvirus.

In 2008 berichtten de media over een test met een vogelgriepvaccin in Polen, waarbij een aantal mensen om het leven kwam. Het ging om een vaccin tegen de H5N1-variant.

Er werd een onderzoek ingesteld naar zorgmedewerkers die in 2007 in de stad Grudziadz het experimentele vaccin toedienden aan honderden daklozen en armen.

Veel meer dan normaal

De slachtoffers kregen omgerekend 1 tot 2 euro voor hun deelname aan de proef. Ze dachten dat ze een griepvaccin kregen.

De directeur van een daklozenopvang in Grudziadz zei tegen een Poolse krant dat in een jaar tijd 21 mensen waren overleden in het centrum. Dat waren er veel meer dan normaal.

Ambulancebroeders doodden patiënten voor geld

De toenmalige Poolse minister van Volksgezondheid, Ewa Kopacz, zei dat de artsen en verpleegkundigen die betrokken waren bij de test gestraft moesten worden.

In 2002 bleek dat Poolse ambulancebroeders zich lieten betalen door uitvaartbedrijven om hun patiënten te doden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *